Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βαρούσι: Παρέμβαση στο Υπουργείο Πολιτισμού για τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα έργα ανάπλασης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρουσίου κάνει λόγο για μη εγκεκριμένες αλλαγές που μπορούν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της παραδοσιακής συνοικίας

Ανήσυχα είναι τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρουσίου που παρακολουθούν στενά τα έργα ανάπλασης της περιοχής. Αυτή τη φορά, παρεμβαίνουν με επιστολή προς το Υπουργείο Πολιτισμού και τις υπηρεσίες αρχαιολογίας, κάνοντας λόγο για αλλαγή στα υλικά επίστρωσης της πλατείας της Αγίας Επίσκεψης.

Ο λόγος του προβληματισμού τους είναι ότι το υλικό που φαίνεται να χρησιμοποιείται δεν είναι εγκεκριμένο και απέχει από την παραδοσιακή εικόνα της συνοικίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Στην περιοχή της παραδοσιακής συνοικίας ΒΑΡΟΥΣΙ υλοποιούνται έργα διαμόρφωσης του οδικού δικτύου και της πλατείας της Αγ. Επίσκεψης. Ειδικά στην πλατεία της εκκλησίας εχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες διάστρωσης , όχι με κυβόλιθους, αλλά με πλάκες των οποίων τις διαστάσεις δεν γνωρίζουμε λόγω του ότι ο χώρος εργασιών είναι περίκλειστος. Επίσης μεταξύ πλακών υπάρχουν αρμοί. Επειδή στις εγκεκριμένες μελέτες αναφέρεται η χρήση κυβόλιθων με διαστάσεις 10χ10χ7 εκ., ως το βασικό υλικό των λιθόστρωτων επιφανειών στην πλατεία της εκκλησίας και στο δίκτυο της συνοικίας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως εάν γνωρίζετε για την σκοπιμότητα αυτής της αλλαγής, από κυβόλιθους σε λιθοπλάκες καθώς και για τις σχετικές αποφάσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού που εγκρίνουν αυτή την αλλαγή. Σημειώνουμε δε, πως αυτή η διαφοροποίηση ως προς το υλικό διαστρωσης πραγματοποιήθηκε προς μεγάλη έκπληξή μας, διότι στην τελευταία συνάντηση μας, με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων, όχι μόνο δεν ενημερωθήκαμε σχετικά αλλά είχαμε την προφορική διαβεβαίωση, ότι οι κυβόλιθοι (και όχι οι χρησιμοποιούμενες λιθοπλάκες) θα τοποθετούνταν εν ξηρώ, σύμφωνα με την παραδοσιακή τεχνική των καλντεριμιών. Επίσης σας παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα γιατί οι εργασίες γίνονται με εντατικούς ρυθμούς και εάν είναι εφικτό να μας ενημερώσετε σχετικά»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή