Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βάρβαρος ρατσισμός κατά των τριών Άγγλων παικτών που έχασαν στα πέναλτι

Την ήττα από την Ιταλία γνώρισε χτες, Κυριακή, η Αγγλία στον τελικό του Euro 2020, όταν μετά την ισοπαλία του 1-1 και την παράταση που ακολούθησε, ο αγώνας πέρασε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι Ιταλοί επικράτησαν των Άγγλων με 3-2.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό δεν άρεσε σε ορισμένους «ανεγκέφαλους» οπαδούς, οι οποίοι με σχόλια ρατσιστικού περιεχομένου «στόλισαν» τους Μάρκους Ράσφορντ, Τζέιντον Σάντσο και Μπουκάγιο Σάκα, σε διάφορα social media.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας εκφράζει τον αποτροπιασμό της για αυτή τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών, και η αγγλική FA με ανακοίνωσή της τονίζει: «Αισθανόμαστε ότι κάποια μέλη της ομάδας μας – που έδωσαν τα πάντα για τη φανέλα αυτό το καλοκαίρι – έχουν υποστεί διακριτική κακοποίηση στο Διαδίκτυο μετά το σημερινό παιχνίδι. Στηρίζουμε τους παίκτες μας. Η FA καταδικάζει έντονα όλες τις μορφές διακρίσεων και αποθαρρύνει τον διαδικτυακό ρατσισμό που στοχεύει ορισμένους από τους παίκτες μας στην Αγγλία στα κοινωνικά μέσα. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι ότι κανένας πίσω από μια τέτοια αηδιαστική συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτος να ακολουθήσει την ομάδα».

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή