Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βαρύς ο πέλεκυς για 34χρονο που ετοιμαζόταν να ρίξει 6 κιλά ηρωίνης στην «αγορά» της Λάρισας

Ποινή κάθειρξης 13 ετών επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας σε έναν 34χρονο ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κοκαΐνη, κάνναβη) με τη μορφή της μεταφοράς, όπως και για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ο 34χρονος Αλβανός υπήκοος είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας μεταφέροντας 6 κιλά ηρωίνης, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε κρύπτη, όπως είχε διαμορφωθεί ο χώρος του εμπρόσθιου αερόσακου του συνοδηγού.

Στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε με την κατάθεσή του αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως έπειτα από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών, το μεσημέρι της 3ης Οκτωβρίου 2019 και στα διόδια της Πελασγίας έκαναν έλεγχο στο Ι.Χ. του 34χρονου, ο οποίος -σύμφωνα με την Αστυνομία «έχει απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν»- κατευθυνόταν από την Αθήνα στη Λάρισα.

Ο 34χρονος αρνήθηκε ότι μεταφέρει ναρκωτικά και όπως διευκρίνισε ο αστυνομικός χρειάστηκε η συνδρομή εκπαιδευμένου σκύλου που εντόπισε στην κρύπτη του αερόσακου τα ναρκωτικά, τα οποία προορίζονταν για την τοπική «αγορά». Όπως είχε ανακοινώσει η Αστυνομία, από την έρευνα στο Ι.Χ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «12 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη σε πεπιεσμένη μορφή (πλάκα) συνολικού βάρους 6 κιλών και 218,5 γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη σε στερεά μορφή, βάρους 201,4 γραμμαρίων, μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, δύο πιστόλια των 9 mm, πέντε φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Επιπλέον, στην κονσόλα του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα». Ο 34χρονος στην απολογία του χθες αρνήθηκε την κατηγορία της μεταφοράς ναρκωτικών, λέγοντας πως εν αγνοία του είχε διαμορφωθεί η κρύπτη στο αυτοκίνητο και πως έκανε το δρομολόγιο στη Λάρισα επειδή χρωστούσε χρήματα για να «ξεχρεώσει» την οφειλή του.

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση περί ενοχής, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντας συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών και 2 μηνών, όπως και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Β. Κακάρας)

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή