Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βασίλης Τσιούτσιας: Το ξεκάθαρο δίλημμα των εκλογών

Θέλουμε Τρίκαλα σύγχρονα και φιλικά. Μια πόλη που να ενισχύει την δημιουργικότητα των ανθρώπων της

 

Το δίλημμα των επόμενων δημοτικών εκλογών είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε τα Τρικαλα που βουλιάζουν στα γνωστά προβλήματα, στο τέλμα και στην αδράνεια ή μια πόλη όμορφη, φροντισμένη, ανθρώπινη, ελκυστική και με ανοικτούς ορίζοντες; Εξίσου ξεκάθαρη είναι και η απάντηση: Θέλουμε Τρικαλα σύγχρονα και φιλικά. Που να μην πνίγονται απ’ την έλλειψη καθαριότητας και απ’ το κυκλοφοριακό.

Μια πόλη που να ενισχύει την δημιουργικότητα των ανθρώπων της, κυρίως των νέων, που να έχει μηχανισμούς και μόνιμες δράσεις κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης, που να δίνει χώρο στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία, μια πόλη με αναπτυξιακή ταυτότητα που ο Δήμος της να συνεργάζεται με το σύνολο των φορέων και των δημοτών της. Εδώ και χρόνια τα Τρικαλα μοιάζουν σαν να μην έχουν δημοτική ταυτοτητα. Όλα είναι στον «αυτόματο πιλότο». Κανένα όραμα, κανένας σχεδιασμός για το μέλλον, καμία αποτελεσματική και μακρόπνοη πολιτική. Ακόμα και μικρά καθημερινά προβλήματα χρονίζουν, χωρίς καμία σοβαρή προσπάθεια να μετριαστούν.

Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Χρειαζόμαστε οξυγόνο και ώθηση ώστε η πόλη να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης. Να φύγουμε απ’ τη σημερινή κατάσταση η οποία μάς εγκλωβίζει σ’ έναν φαύλο κύκλο, χωρίς το παραμικρό βήμα μπροστά. Αυτό το μπροστά είναι το μεγάλο στοίχημα όλων μας. Μπροστά κυρίως για τους νέους μας, για τους επιστήμονες και τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους και τους επαγγελματίες, για κάθε δημιουργικό κύτταρο αυτής της πόλης που θέλει να δει τα Τρικαλα να γίνεται πόλη -πρότυπο και καλό παράδειγμα σ’ όλη τη χώρα.

Η απόφαση μου να συμπορευθώ με τον υποψήφιο Δήμαρχο Νικο Σακκα υπαγορεύεται απ’ αυτούς ακριβώς του λόγους. Προερχόμαστε από ίδιες πολιτικές αφετηρίες, και η καθοδος μου στις εκλογες, μού έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω έναν άνθρωπο πολύ εργατικό, εξαιρετικά ευγενή, με ήθος κι εντιμότητα, με πάθος και όραμα για την πόλη μας και με προμετωπίδα της συμπεριφοράς και των επιλογών του τον διάλογο και την κοινή λογική. Αυτή που, πολλές φορές, λείπει απ’ τα δημόσια πράγματα της πολης.

Οι δρόμοι μας, λοιπόν, συναντώνται στο όνομα κοινών αρχών και κοινών στόχων, με καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και μακριά από κομματικές κηδεμονεύσεις. Άλλωστε, πάντα πίστευα ότι η Αυτοδιοίκηση αποκτά πραγματικό νόημα μόνο όταν διατηρεί την πολιτική αυτονομία και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της. Η δε εμπλοκή των κομμάτων, με όρους μάλιστα ασφυκτικού εναγκαλισμού, ναρκοθετεί και υπονομεύει την αποτελεσματικότητα των αυτοδιοικητικών θεσμών, κάτι που είδαμε κατά κόρον να συμβαίνει και στην πολη μας. Τα προβλήματα και οι προκλήσεις δεν έχουν χρώμα ή κόμμα. Δεν έχουν ταμπέλες. Και οι καιροί πια δεν ευνοούν τους δογματισμούς και τις περιχαρακώσεις.

Ούτε την όποια τοξικότητα. Απαιτούν συγκλίσεις και συναινέσεις, απαιτούν συνεργασίες και υπερβάσεις, ρεαλισμό, σχέδιο, στόχους κι επίμονη δουλειά για να επιτευχθούν. Μόνο έτσι η πολη μας θα βγει απ’ την αφάνεια και την παρακμή. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Τιμώ και σέβομαι όλους τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών. Ωστόσο είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι τα Τρικαλα μόνο με Δήμαρχο τον Νικο Σακκα θα ξαναβρεί το σίγουρο βηματισμό της στο μέλλον.

Και θα τον ξαναβρεί πολύ γρήγορα, συνθέτοντας και συσπειρώνοντας κάθε δημιουργική δύναμη κάτω απ’ τους ίδιους στόχους. Αυτό θα πει πραγματική ενότητα. Και η ενότητα κι η συνεργασία είναι οι μόνες εγγυήσεις μας για ένα καλύτερο μέλλον.

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή