Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βάσω Μπακάση: Η απεργία είναι αγωνιστική απάντηση, αφετηρία για νίκες και κατακτήσει

Η  Πανεργατική & πανδημοσιοϋπαλληλική  απεργία στις 28 Φλεβάρη  πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά  από την Πανυγειονομική απεργία που συνοδεύτηκε  με κινητοποιήσεις πέραν  των Υγειονομικών των, Συνταξιούχων και Φορέων  του λαϊκού κινήματος.  

Είχε προηγηθεί ,2 μέρες πριν,  το μεγαλειώδες και μαζικό συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα, που είναι πάνω από 1 μήνα στα μπλόκα. Απέδειξε ότι η δύναμή του λαού μας είναι ο κοινός αγώνας, απέναντί στους κοινούς αντίπαλους που κοστολογούν τις ζωές μας.

Εδώ και δυο μήνες σχεδόν έχουν γράψει τη δική τους ιστορία οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των φοιτητών,   που παλεύουν ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, και βρίσκονται μέρες τώρα στα μπλόκα του αγώνα, έχουν δίκιο και θα νικήσουν.

Στηρίζουμε τους φοιτητές ,που είναι ήδη νικητές, που έχουν κι αυτοί το δίκιο μαζί τους.

Γιατί είναι άδικο οι λαϊκές οικογένειες να ματώνουν για να μπορέσουν τα παιδιά τους να περάσουν σε μια σχολή με φροντιστήρια, τριπλές εξετάσεις και ελάχιστη βάση εισαγωγής και κάποιοι άλλοι να περνάνε στην αντίστοιχη ιδιωτική σχολή με ελάχιστη βάση πληρωμής.

 Μπροστά στην απεργία έχουμε παρακαταθήκη τις περσινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών

Η απεργία γίνεται ένα χρόνο περίπου από το έγκλημα στα Τέμπη και τους αγώνες του λαού για να μη συγκαλυφτεί και να μην επαναληφθεί το έγκλημα.

Γίνεται μετά από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη στην περιοχή μας και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και διεκδίκησης που εκδηλώθηκε

Γίνεται μια μέρα μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για το νέο χαράτσι στην Υγεία για κάθε παραπεμπτικό εξέτασης , λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του τιμολογίου στο νόμιμο πλέον φακελάκι που λέγεται απογευματινό ιατρείο.

 Έτσι για όλους αυτούς τους λόγους το κεντρικό σύνθημα της Απεργίας είναι « Οι ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους»

 Άλλωστε, με την   προ λίγων ημερών, μαζική κινητοποίηση στο Γ. Νοσοκομείο  Τρικάλων,  η κυβέρνηση της ΝΔ, το υπουργείο υγείας, πήρε μια ηχηρή απάντηση! Το λαϊκό μαζικό  κίνημα, δεν θα αφήσουν να παραδοθεί η δημόσια υγεία, το δημόσιο νοσοκομείο στα κοράκια των ιδιωτικών ομίλων και να μετατραπεί το νοσοκομείο σε κέντρο υγείας.

Δεν θα αφήσουν τις ζωές τους να μπουν στο ζύγι του κόστους και του οφέλους, δεν θα βάλουν τη ζωή των παιδιών τους, των οικογενειών τους στο ζύγι των αντοχών της οικονομίας και του δημοσιονομικού χώρου! Ο Τρικαλινός  λαός δεν θέλει να έχει απλά  Πρόσβαση,  απαιτεί και δικαιούται ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για ότι μας ανήκει!

Για να έχουμε πρόληψη, περίθαλψη, φάρμακο, πρόνοια σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί από την πλευρά μας απαντάμε ότι δεν θα δεχτούμε να γίνουμε «σταθμάρχες» σε ένα επόμενο έγκλημα σαν τα Τέμπη!

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί συνεχίζουμε την κοινή μας δράση με τα εργατικά  Σωματεία και το λαό της περιοχής μας  για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας, για να έχουμε ένα νοσοκομείο που θα είναι πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό.

Έχουν δίκιο οι κάτοικοι του  νομού μας να μην εμπιστεύονται όλους εκείνους που στα λόγια εκφράζουν ευχολόγια για τη δημόσια υγεία και στην πράξη του σκάβουν το λάκκο, θεσμοθετώντας τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, βάζοντας τις ΜΚΟ να κάνουν τον εργολάβο στην καθαριότητα και σίτιση, προσλαμβάνοντας γιατρούς με μπλοκάκια όπως γίνεται και στο νοσοκομείο  μας και στο σύνολο των νοσοκομείων Πανελλαδικά.

Δεν   δίνουμε   συγχωροχάρτι  στην   κυβέρνηση   της   ΝΔ,   που   αξιοποίησε   την πανδημία   ως   «ευκαιρία»   για   να   επιταχύνει   την   ίδια επικίνδυνη και  καταστροφική για  τον  λαό   πολιτική:

Καμιά ανοχή στην πολιτική όλων όσων κυβέρνησαν, που λένε τα ίδια με άλλα λόγια, και έκαναν τα ίδια με τον ίδιο τρόπο! Ούτε συγχωροχάρτια, ούτε ανοχή λοιπόν στους νεκροθάφτες της Υγείας που γιατροπορεύουν τα κέρδη των ιδιωτών.

Δεν επιλέγουμε  τις ιδιωτικοποιήσεις αν αυτές λέγονται ΣΔΙΤ, ή αν λέγονται ¨νοσοκομείο Σαντορίνης και Παπαγεωργίου¨.

Δεν επιλέγουμε τον τρόπο της εισόδου των ιδιωτών στα νοσοκομεία αν αυτή προωθείται μέσω συνύπαρξης η σύμπραξης.

Δεν επιλέγουμε αν ο εργολάβος στην καθαριότητα ήταν το ίδιο το κράτος ή ο ιδιώτης. 

Αν είναι  ΜΚΟ όπως   κάνουν   τώρα   στις   ΤΟΜΥ, τα Κ. Υγείας..

Δεν επιλέξαμε αν η περικοπή της χρηματοδότησης των νοσοκομείων θα γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από τα ασφαλιστικά ταμεία με τη λογική…  ότι κινείται κοστολογείται.

Δείξαμε  ότι   δεν   ξεχάσαμε   όπως   έκαναν   μερικοί   να   καταργήσουν   τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, τα ιδιωτικά χειρουργεία, την παραχώρηση 70 κρεβατιών στις ασφαλτικές εταιρίες, την δυνατότητα των πανεπιστημιακών γιατρών   να   έχουν   ιδιωτικό   ιατρείο,   τα   μπλοκάκια   στους   ιατρούς   και   τις μετακινήσεις γιατρών.

Και τώρα με τη σημερινή κυβέρνηση και πριν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πιο πριν με τις προηγούμενες…

Δεν   ξεχνάμε  ποιος   θεοποίησε   τους   δήθεν   δωρητές   τύπου   Νιάρχου αλλά και άλλων βιομηχάνων της περιοχής μας  στα Νοσοκομεία, σε κλινικές  και  Δομές Υγείας με τις δωρεές.

Γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι αυτές οι παρεμβάσεις αποτελούν στρατηγική επιλογή διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων.

Υπάρχει ιστορία  που μας πάει δεκαετίες πίσω, για την σταδιακή υπολειτουργία και κλείσιμο ολόκληρων κλινικών, με υπογραφή, νόμους  όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και αυτών που στήριξαν την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση  του Συστήματος Υγείας.

Υπάρχει ένοχο παρελθόν από όλους τους παραπάνω που ακολουθούν και υλοποιούν κατευθύνσεις της Ε.Ε. ώστε να γίνουν “αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες υγείας” τα δημόσια νοσοκομεία.

Στόχος τους, να απαλλαγεί ο κρατικός προϋπολογισμός από δαπάνες υγείας, που ήδη είναι κουτσουρεμένες και να στηριχτούν ακόμη πιο πολύ οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της υγείας.

Δεν ξεχνάμε ότι είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται τις απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, που έφτασαν το δημόσιο σύστημα υγείας σε τέτοια κατάσταση που οι ασθενείς καταλήγουν να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών σαν τσουβάλια.

Αποτελεί βαρβαρότητα και εξαθλίωση να πληρώνεις «γρηγοροσημο» για να πάρεις καλύτερη σειρά από κάποιον άλλο ασθενή!

Γνωρίζουν από πρώτο χέρι, η  κυβέρνηση ωθεί τους υγειονομικούς στην ζούγκλα του να κοιτάνε τον ασθενή στην τσέπη και όχι στα μάτια!

Όλοι όσοι κυβέρνησαν και διοίκησαν τα νοσοκομεία έχουν βάλει το χεράκι τους στη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας και έχουν όλοι ευθύνη!!!

Καταλαβαίνουμε όλοι όσοι αγωνιζόμαστε, είμαστε μάχιμοι  ότι δεν υπάρχουν σωτήρες. Γιατί, ό,τι και να λέει η κυβέρνηση, οι παπαγάλοι της ότι δεν έχουν αντίπαλο  , η αντιπολίτευση γίνεται πρώτα από όλα στους δρόμους του αγώνα!

Όπως κάνουν  οι μαχόμενοι  υγειονομικοί,  οι εργαζόμενοι, όπως κάνει ο λαός μας με τους αγώνες τους, μικρούς και μεγάλους, με τις συγκεντρώσεις, τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις, όπως κάνουν οι συνταξιούχοι με τις κοινές τους αγωνιστικές πρωτοβουλίες και αιτήματα, όπως κάνουν οι αγρότες μας και οι φοιτητές!

Το μόνο «αντίπαλο δέος» στην κυβέρνηση και στην άγρια πολιτική που κλιμακώνεται και ο μόνος τρόπος για να έχουμε νίκες και κατακτήσεις, είναι οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες, που ξεδιπλώνονται μέρα με τη μέρα.

Και τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο έχοντας στο επίκεντρό ότι η

ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΕΞΩ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

 Αγωνιστική απάντηση,  η μαζική συμμετοχή ΟΛΩΝ στην απεργία Τετάρτη 28 Φλεβάρη στις 11:00Π.Μ.

Μαζί με τους εργαζόμενους, Φοιτητές, Μαθητές, Αγρότες, Απόμαχους της δουλειάς.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.

ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ : ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή