Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βαθαίνει το χάσμα ΗΠΑ και Ρωσίας – Ο Πούτιν ανακαλεί τον πρέσβη από την Ουάσιγκτον

Ηχηρή απάντηση φαίνεται να δίνει ο Βλαδιμίρ Πούτιν μετά τη σφοδρή επίθεση του Αμερικανού προέδρου προς το πρόσωπο του Ρώσου ομολόγου του. 

Σηκώνοντας το  γάντι που πέταξε ο Μπάιντεν, η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαβουλεύσεις στην Μόσχα για να εξετάσει το μέλλον των ρωσο– αμερικανικών σχέσεων, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που αποκάλεσε «δολοφόνο» τον Βλαντίμιρ Πούτιν. 

 Η ακριβής δήλωση της εκπροσώπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, κυρίας Μαρίας Ζαχάροβα, είχε ως ακολούθως:  

«Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ ανακαλείται στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, σκοπός των οποίων είναι να αναλύσουμε, τι θα κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε στο πλαίσιο των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ» δήλωσε η Ζαχάροβα. 

 Η Μόσχα ενδιαφέρεται, ώστε να μην επιτραπεί μια αμετάκλητη υποβάθμιση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, υπογράμμισε η Ζαχάροβα. «Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρώσο– αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο. Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», δήλωσε η Ζαχάροβα. 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή