Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βία από λιμενικούς κατήγγειλε 27χρονος στο Βόλο

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 27χρονο Βολιώτη για εξύβριση κατά συρροή και βία κατά υπαλλήλων, με αφορμή έλεγχο που του έκαναν λιμενικοί, στην περίοδο της καραντίνας, ενώ ήταν πάνω σε δίκυκλο.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2020 ο νεαρός καθόταν πάνω στο δίκυκλό του, επί των οδών Κασσαβέτη – Αργοναυτών στον Βόλο, τον πλησίασαν λιμενικοί και του ζήτησαν τα χαρτιά του και ο νεαρός απάντησε ότι δεν τα είχε. Τότε, σύμφωνα με τον 27χρονο, τον έριξαν στο έδαφος, ο ίδιος τους έβρισε και κατήγγειλε ότι τον χτύπησαν, ενώ στο σημείο πήγαν και αστυνομικοί για να ενισχύσουν τα στελέχη του λιμενικού.

Μάρτυρες λιμενικοί, κατέθεσαν ότι ο κατηγορούμενος δεν τους έδειξε τα χαρτιά του, όπως του είχαν ζητήσει και τους έβρισε, ενώ επιπλέον δεν φορούσε μάσκα και έβριζε κοντά στο πρόσωπό τους, με κίνδυνο για την υγεία τους.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι οι λιμενικοί τον πέταξαν στο οδόστρωμα και τον χτύπησαν, ενώ στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 10 άνθρωποι, καθώς κλήθηκαν και αστυνομικοί για να συνδράμουν στους λιμενικούς.

Τελικά, αν και ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου και φυλάκιση 4 και 2 μηνών για τις δύο κατηγορίες αντίστοιχα, το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με αναστολή.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή