Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βήμα βήμα μέχρι την κάλπη στα Τρίκαλα

Η προκήρυξη των εκλογών στις 22 Απριλίου θα σημάνουν πυρετό διαδικασιών για τους Δήμους και τις υπηρεσίες του νομού Τρικάλων

Στις 22 Απριλίου αντί της 24ης Απριλίου που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός αναμένεται να προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές. Μια μικρή μετατόπιση της ημερομηνίας που επί της ουσίας δεν αλλάζει τα πλάνα στον δρόμο προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου, ωστόσο δίνει δύο πολύτιμες μέρες επιπλέον προετοιμασίας για τους δήμους και το σύνολο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στον νομό Τρικάλων.

Ήδη βέβαια οι προσχεδιασμοί υπάρχουν. Την τελευταία 15ετία βέβαια οι εκλογικές μάχες έχουν προσφέρει το know how στους αρμόδιους και από την πρώτη της επίσημης προκήρυξης ….μπαίνει μπροστά ο μηχανισμός.

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ζητώντας την πρόωρη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή των εκλογών στις 21 Μαΐου. Στη συνέχεια το Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί θα θυροκολληθεί στη Βουλή.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ετοιμαστούν εκλογικοί κατάλογοι, εκλογικά κέντρα αλλά και μέσα από μια διαδικασία διαβούλευσης Δήμου Τρικκαίων με τα κόμματα, θα καθοριστούν οι χώροι που θα φιλοξενούν εκλογικά περίπτερα κοκ. Ταυτόχρονα, το βράδυ των εκλογών το κέντρο της περιφερειακής ενότητας μετατρέπεται σε κέντρο ενημέρωσης μιας και εκεί λειτουργεί το αντίστοιχο on line σύστημα ενημέρωσης ψήφων και σταυροδοσίας.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα…Μετά τις κάλπες της 21ης Μαΐου και το αργότερο μέχρι την Τρίτη 23 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Βουλής θα ανακοινώσει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα επίσημα αποτελέσματα σχετικά με τις έδρες στη νέα Βουλή.

Στην αναμενόμενη περίπτωση μη εξασφάλισης αυτοδυναμίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξεκινήσει τη διαδικασία των τριήμερων διερευνητικών εντολών στους αρχηγούς των τριών πρώτων σε δύναμη κομμάτων, διαδικασία που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου.

Στην περίπτωση που έχουν αποβεί άκαρπες οι διερευνητικές, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης για την διεξαγωγή εκλογών και στην διάλυση της νέας Βουλής.

Μετά τις δεύτερες κάλπες, με πιθανή ημερομηνία τις 2 Ιουλίου θα ακολουθηθεί ανάλογη διαδικασία. Σε περίπτωση που υπάρξουν εκ νέου διερευνητικές αυτές θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Ιουλίου.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή