Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Βιώματα της μετανάστευσης» στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων επισκέφθηκε, ύστερα από πρόσκληση, ο κ. Αγαθοκλής Αζέλης, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Διευθυντής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, φιλόλογος και συγγραφέας, την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

Αφορμή της συνάντησης του κ. Αζέλη με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου υπήρξε η μελέτη και ανάλυση του διηγήματος «Μετακομίζοντας» από το νέο του βιβλίο «Στις μυλόπετρες του χρόνου». Η εκπαιδευτική δράση είχε τίτλο «Βιώματα της μετανάστευσης» και εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Σπουδών της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Αζέλη διάφορα θέματα σχετικά με το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής όπως η μετανάστευση, η εκπαίδευση ως φορέας κοινωνικοποίησης αλλά και ως παράγοντας κοινωνικής κινητικότητας, ο μετασχηματισμός της κοινωνίας και οι συνέπειες που επιφέρει. Πάνω από όλα, όμως, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με έναν άνθρωπο του πνεύματος, να ανταλλάξουν απόψεις και να συνειδητοποιήσουν ότι προτεραιότητα στη ζωή μας είναι να θέτουμε στόχους και να αγωνιζόμαστε για την επίτευξή τους.

Οι εκπαιδευτικοί που συντόνισαν τη δράση είναι η κα Μιχαήλ Βασιλική, ΠΕ80, και η κα Στουκογεώργου Αναστασία, ΠΕ78.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή