Βιωματικό εργαστήρι «Μιλώντας για τους φόβους μας… μέσα από παραμύθια»

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στα πλαίσια του ρόλου της σχετικά με την Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας, διοργάνωσε σε συνεργασία με την Ομάδα Γονέων των Μεγάλων Καλυβίων, βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Μιλώντας για τους φόβους μας…». Στο εργαστήρι συμμετείχαν παιδιά μαζί με τους γονείς τους σε ένα δημιουργικό ταξίδι αξιοποιώντας το παραμύθι «Το παιδί και το ονειροσέντονο». Με αφορμή το παραμύθι τα παιδιά αναρωτήθηκαν για τους φόβους τους και πώς τους ξεπερνούν.

Τα παιδιά με συμβολικό τρόπο μέσα από τις ζωγραφιές τους μίλησαν για τους δικούς τους φόβους και αποτύπωσαν τους τρόπους με τους οποίους τους ξεπερνούν. Το μήνυμά τους είναι ότι μπορούμε να ξεπερνάμε τους φόβους μας με το να πιστεύουμε στον εαυτό μας, να παίρνουμε δύναμη από την οικογένειά μας, τους δασκάλους, τους φίλους, αλλά και από τον αθλητισμό. Τέλος, κατέληξαν πως είναι σημαντικό να φροντίζουμε τον εαυτό μας με τη σωστή διατροφή.

Η συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας θα συνεχιστεί με την πραγματοποίηση Σχολής Γονέων, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή και ώρα 08:45- 9:45 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Μ. Καλυβίων.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή