Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βιβλική καταστροφή στην Καρδίτσα – Ποτάμια οι δρόμοι της πόλης

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που αντικρίζουν από το πρωί του Σαββάτου οι κάτοικοι της Καρδίτσας αλλά και ευρύτερα του νομού, καθώς το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός» με τα πολύ υψηλά φορτία βροχής, οδήγησε σε εκτεταμένες καταστροφές σε πολλές περιοχές του νομού ακόμη και μέσα στην πόλη. Την ίδια στιγμή, η κακοκαιρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στο χωριό Βασιλί, στα Φάρσαλα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και έχασε την ζωή της από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες, οι κάτοικοι του χωριού για να γλιτώσουν από τον «Ιανό» και τον όγκο του νερού που έπεσε στην περιοχή, κατέφυγαν στην εκκλησία, όπου βρήκαν καταφύγιο.

«Λίμνη» η πόλη της Καρδίτσας
Οι εικόνες που δημοσιεύονται με το πρώτο φως της ημέρας είναι συγκλονιστικές: Σύμφωνα με πληροφορίες από το KarditsaLive.Net όλα τα καταστήματα, υπόγεια και ισόγεια πολυκατοικιών, μέσα στην πόλη της Καρδίτσας έχουν πλημμυρίσει.

Υπάρχει έντονη μυρωδιά πετρελαίου σε όλη την πόλη. Οι καταστηματάρχες προσπαθούν να διώξουν τα νερά από τους χώρους των καταστημάτων.

Την ίδια στιγμή, τόσο η πόλη της Καρδίτσας όσο και οι περιοχές εκτός αυτής παραμένουν εδώ και ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ υπάρχει διακοπή και στις τηλεπικοινωνίες.

Σε λίμνη μετέτρεψε κατά τη διάρκεια της νύχτας την πόλη της Καρδίτσας το πέρασμα της κακοκαιρία «Ιανός».

Ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, ανακοίνωσε νωρίς τα ξημερώματα μέσω Facebook ότι υπερχείλισε ο ποταμός Καράμπαλης, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα υπόγειες και ημιυπόγειες κατοικίες.

Πλημμυρίζει η πόλη. Έσπασε το ανάχωμα σε δυο σημεία στον ποταμό Καράμπαλη. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη….

Δημοσιεύτηκε από Basilis Tsiakos στις Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020

Οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή είναι είναι πολύ μεγάλες.

CNN

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή