Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: Αναβίωσε ο εφιάλτης του θανάτου 60χρονης

Μαραθώνιες καταθέσεις από τους οικείους της άτυχης γυναίκας από τη Ν. Ιωνία που πέθανε από κορονοϊό- Ποιοι άλλοι κατέθεσαν κατ΄ αντιπαράσταση, τι ισχυρίστηκε ο ιδιώτης

Αναβίωσε χθες στη συνεδρίαση του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο εφιάλτης που βίωσε η οικογένεια 60 χρονης από τη Νέα Ιωνία που «έσβησε» από κορονοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τον σύζυγό της να καταγγέλλει επώνυμα Βολιώτη ιδιώτη γιατρό ότι προέτρεπε την άτυχη γυναίκα, αλλά και τον ίδιο που επίσης νοσούσε από κορονοϊό, να μην μεταβούν στο Νοσοκομείο , αλλά να παραμείνει στο σπίτι τους.

Το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί πολύτιμος χρόνος και όταν μεταφέρθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο», να βρίσκονται ένα βήμα πριν το κατώφλι του θανάτου.

Η χθεσινή συνεδρίαση στην Αθήνα ήταν μαραθώνια. Ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα. Για την πολύκροτη υπόθεση που αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και συγκλόνισε το πανελλήνιο, καθώς μετά την επώνυμη καταγγελία της οικογένειας της Νέας Ιωνίας, ακολούθησαν και άλλες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, κλήθηκαν για να καταθέσουν ο Βολιώτης αντιεμβολιαστής γιατρός, καθώς επίσης ο νυν πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Χρήστος Βενέτης και ο πρώην πρόεδρος του επιστημονικού φορέα Ευθύμης Τσιάμης.

Ολες οι καταθέσεις έγιναν κατ’ αντιπαράσταση παρουσία του αντιεμβολιαστή γιατρού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος απολογήθηκε παρουσία μόνο των δικηγόρων του.

Σημειώνεται ότι αρχές Μαρτίου έγινε γνωστό ότι το Πειθαρχικό Όργανο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, με ομόφωνη απόφαση των μελών του, αποφάσισε την αφαίρεση δια βίου της άδειας του γιατρού για αντιεπιστημονικές απόψεις σχετικά με τον κορονοϊό και τον εμβολιασμό, τις οποίες εξέφραζε δημοσίως, ενώ επίσης επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο, με την «ποινή» να είναι εφέσιμη.

Ο γιατρός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, φέρεται να χορηγούσε, κοκτέιλ αντιβιοτικών, βιταμινών και ασπιρινών σε ασθενείς με κορονοϊό, αποτρέποντάς τους από το να πάνε στο Νοσοκομείο. «Αν πάτε εκεί θα πεθάνετε», φέρεται να τους έλεγε, ενώ για τους εμβολιασμούς κατά του COVID- 19 φέρεται να προέτρεπε «μην ακούτε τι λένε. Να δείτε τι θα πάθουν σε τέσσερα πέντε χρόνια αυτοί που κάνουν το εμβόλιο. Θα πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα». Σχετικό οπτιακουστικό υλικό μάλιστα υπάρχει τόσο στον φάκελο της δικογραφίας όσο και στα πειθαρχικά όργανα που ασχολούνται με την υπόθεση.

Σε βάρος του γιατρού έχει υποβληθεί ακόμη μία επώνυμη καταγγελία στον Βόλο, μία στην Κρήτη από συγγενείς ασθενούς που τον «κουράριζε» διαδικτυακά μέσω skype και επίσης πέθανε από κορονοϊό, μία στη Θεσσαλονίκη και δύο στο Αγρίνιο, εκ των οποίων η μία, αφορά στον μακαριστό Μητροπολίτη και η δεύτερη συγγενικό του πρόσωπο.

Μετά την απόφαση του Πειθαρχικού του ΙΣΜ, το επόμενο βήμα είναι να μπει «λουκέτο» στο ιατρείο του συγκεκριμένου γιατρού, ο οποίος πάντως φέρεται ακόμη να ασκεί ιατρικές υπηρεσίες.

Όπως τόνιζαν από τον φορέα για το θέμα έχει ζητηθεί νομική γνωμοδότηση από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και το υπουργείο Υγείας, ώστε να είναι όλα σύννομα.

«Βιώσαμε έναν εφιάλτη, η γυναίκα μου πήγε χαμένη…»

Ο σύζυγος της 60χρονης καταθέτοντας περιέγραψε με μελανά χρώματα τη δραματική εμπειρία που βίωσαν ο ίδιος και η σύζυγός του. Φέρεται να τόνισε ενώπιον του Πειθαρχικού ότι «η σύζυγός μου πήγε χαμένη» και ότι «αν πηγαίναμε εγκαίρως στο Νοσοκομείο σήμερα θα ζούσε και θα την είχα δίπλα μου διότι την είχα ανάγκη και την έχασα».

Ο ίδιος επίσης φέρεται να εξιστόρησε όλα όσα συνέβησαν πριν μεταβούν σε ημιθανή κατάσταση στο Νοσοκομείο και με κορεσμό οξυγόνου πολύ χαμηλό, κατηγόρησε τον γιατρό ότι τους «ενέπαιζε και τους διαβεβαίωνε ότι με τη δική του θεραπεία και τις μπουκάλες οξυγόνου που πήγαν και πήραν από άλλους ασθενείς του, θα μπορούσαν κατ’ οίκον να θεραπευτούν», ενώ επίσης επιβεβαίωσε ότι τους απέτρεπε μέχρι τελευταία στιγμή να μεταβούν στο «Αχιλλοπούλειο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση του γιου του, ο οποίος αναφέρθηκε κυρίως στην κλινική εικόνα που είχαν οι γονείς του, όταν πλέον αποφάσισαν να ζητήσουν τη συνδρομή των νοσοκομειακών γιατρών, αφού η κατάσταση της υγείας τους είχε επιβαρυνθεί σημαντικά.

Αρνείται τις κατηγορίες ο ιδιώτης γιατρός

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές του ρεπορτάζ ο ιδιώτης γιατρός, ακολούθησε την ίδια γραμμή… υπεράσπισης του εαυτού του, όπως είχε κάνει όταν κλήθηκε και στο πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να είπε ότι οι ασθενείς που εξέταζε με δική τους απόφαση δεν πήγαιναν στο Νοσοκομείο και ότι ο ίδιος τους έδινε μόνο την αγωγή και παρακολουθούσε την πορεία της υγείας τους.

Υπεραμύνθηκε της ιατρικής του επιστημονικής κατάρτισης και ανέφερε ότι τον εμπιστεύονται άνθρωποι από όλη την Ελλάδα. Φέρεται να χαρακτήρισε κλασσική τη θεραπευτική μέθοδο που ακολούθησε και επικαλέστηκε την τηλεϊατρική, για να αιτιολογήσει ότι παρακολουθούσε την πορεία ασθενών μέσω skype, για μία τόσο σοβαρή υπόθεση όπως ο COVID-19.

«Με δική τους απόφαση δεν πήγαιναν στο Νοσοκομείο, εγώ τους έδινα φάρμακα». Αυτό υποστήριξε ο ίδιος στην κατάθεσή του ενώπιον των αρχών, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται εις βάρος του, μετά τις καταγγελίες ανθρώπων που έχασαν τους συγγενείς τους από covid.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή