Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: Ασθενής με κοροναϊό το «έσκασε» από νοσοκομείο

Συναγερμός σήμανε προχθές το βράδυ στην κλινική του ισογείου της παλιάς πτέρυγας, στο Νοσοκομείου Βόλου, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κοροναϊό, όταν ένας 75χρονος το «έσκασε» ανοίγοντας την μπαλκονόπορτα του δωματίου του και πηδώντας από πολύ χαμηλό ύψος στον περιβάλλοντα πίσω χώρο του κτιρίου.

Η απουσία του έγινε αντιληπτή μέσα σε λίγα λεπτά καθώς η υπεύθυνη βάρδιας στις 8 το βράδυ πέρασε από τον θάλαμό του και ήταν εκεί αλλά δέκα λεπτά αργότερα, που πέρασε εκ νέου, ο 75χρονος είχε γίνει εξαφανιστεί… Αμέσως η νοσηλεύτρια σήμανε συναγερμό.

Όπως αναφέρει το taxydromos, ενημέρωσε την ιατρική και νοσηλευτική υπηρεσία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η οικογένεια του ασθενή  και η αστυνομία.

Σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό του

Όλοι οι θάλαμοι, οι κοινόχρηστοι χώροι, υπόγεια και εξωτερικοί χώροι έγιναν φύλλο και φτερό, από νοσηλευτές, γιατρούς και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας security, όμως, ο ασθενής δεν ήταν πουθενά.

Οι υγειονομικοί άρχισαν να ανησυχούν. Εκείνο που τούς ενδιέφερε πρωτίστως είναι να είναι καλά στην υγεία του.

Καλά πληροφορημένες πηγές, λένε ότι ο 75χρονος τις τελευταίες μέρες είχε άσχημη ψυχολογία καθώς βρισκόταν στο Νοσοκομείο τις μέρες εορτών, μακριά από τους δικούς του ανθρώπους.

Ο ίδιος έδειχνε  ανυπομονησία και διαρκώς έλεγε στους γιατρούς ότι «θέλω να φύγω από εδώ. Πρέπει να είμαι με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου χρονιάρες μέρες».

Οι γιατροί, κατανοώντας πως ένιωθε, τον προέτρεπαν να κάνει υπομονή, τονίζοντας ότι προέχει να ολοκληρώσει την θεραπεία του, με βάση το πρωτόκολλο που προβλέπεται για τους ασθενείς με κοροναϊό. Τον διαβεβαίωναν επίσης ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει εξιτήριο.

Ζαλίστηκε και χτύπησε

Η περιπέτεια με την αναζήτησή του έληξε δύο ώρες μετά. Ο ίδιος φέρεται να περπάτησε για λίγο και μετά πήρε ταξί και επέστρεψε στο σπίτι του. Στον δρόμο ζαλίστηκε μάλιστα και χτύπησε ελαφριά στο κεφάλι.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στο σπίτι του και τον παρέλαβε να τον μεταφέρει ξανά στο Νοσοκομείο. Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για να συνεχίσει τη νοσηλεία του στην κλινική με τους υπόλοιπους ασθενείς κορονοϊού. «Ήθελα να είμαι μαζί με τη γυναίκα μου», είπε στους γιατρούς, ζητώντας συγγνώμη για την περιπέτεια που προκάλεσε.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ενδεχομένως το επόμενο 48ωρο να λάβει εξιτήριο, ώστε Πρωτοχρονιά να κάνει μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα, αφού πρώτα έχει ξεπεράσει το εμπόδιο του covid.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή