Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: Ενδιαφέρον συγγενών για αναδοχή του μικρού κοριτσιού

Mεγάλο είναι το ενδιαφέρον για αναδοχή του ενός μήνα κοριτσιού που γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2022, από 29χρονη Βολιώτισσα, η οποία, λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων , καθώς και ότι δεν έχει υποστηρικτικό περιβάλλον και δεν μπορεί να παρέχει στο νεογνό στέγη και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, θα δοθεί προς αναδοχή.

Χθες, σύμφωνα με το magnesianews.gr είχαν επαφή με την εισαγγελέα ανηλίκων συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας του πατέρα του παιδιού, που ζήτησαν την αναδοχή του και επειδή το συγγενικό περιβάλλον έχει προτεραιότητα, δόθηκε εντολή στις κοινωνικές υπηρεσίες να διερευνήσουν το περιβάλλον της οικογένειας, ενώ το ζευγάρι θα εξεταστεί από ψυχολόγους και ψυχιάτρους, πριν προχωρήσει η διαδικασία.

Ήδη έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία αναδοχής στη Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον οικογενειών που δεν έχουν παιδιά να γίνουν ανάδοχοι.

Το βρέφος, που συμπληρώνει έναν μήνα ζωής αύριο Τετάρτη, είναι καλά στην υγεία του και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα εξακολουθήσει να φιλοξενείται στο μονάδα Νεογνών του Νοσοκομείου Βόλου, όπου βρίσκεται από τα Χριστούγεννα που ήρθε τη ζωή.

Η μητέρα του ηλικίας 29 ετών, γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, παρόλο που στη διάρκεια της κύησης δεν είχε ιατρική παρακολούθηση και εξακολουθούσε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και μάλιστα φέρεται να έχει «βαρύ» ιστορικό. Λόγω των προβλημάτων της δεν μπορεί να παρέχει στο νεογνό στέγη και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης. Η Κοινωνική Υπηρεσία με έγγραφό της στην Εισαγγελία ζήτησε και έλαβε άδεια για να φιλοξενηθεί προσωρινά το βρέφος στο Νοσοκομείο μέχρι να βρεθεί φορέας, δομή ή ανάδοχη οικογένεια, ώστε να μεταφερθεί και να μεγαλώσει σε προστατευμένο περιβάλλον.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή