Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: Ενοχή του 67χρονου πρότεινε ο Εισαγγελέας για την ανθρωποκτονία της μπαλαρίνας

«Το Δικαστήριο δεν έχει άλλο περιθώριο παρά να κηρύξει τον κατηγορούμενο ένοχο» τόνισε χθες ο Εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας, προτείνοντας την ενοχή του 67χρονου επιχειρηματία από τη Μαγνησία, ο οποίος έχει παραπεμφθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Δικαστήριο, σύμφωνα με την “Ελευθερία”  στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση της Εριέττας (Μαριέτας) Κοντούλη, της ευκατάστατης μπαλαρίνας, η οποία τον Οκτώβριο του 2002 και σε ηλικία 70 ετών εξαφανίστηκε από την Αμαλιάπολη Αλμυρού και έκτοτε η τύχη της αγνοείται. Πρόκειται για μια σπάνια, αν όχι η μοναδική περίπτωση στα τοπικά δικαστικά χρονικά, όπου το Δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει γα την ενοχή ή όχι ενός κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία χωρίς, 21 χρόνια από την εξαφάνιση της μπαλαρίνας, να έχει βρεθεί η σορός της, να έχει γίνει γνωστός ο τρόπος του θανάτου της ή ο τόπος όπου βρίσκεται η σορός της, όταν η μπαλαρίνα έχει δικαστικά κηρυχθεί σε αφάνεια, ότι έχει εξαφανιστεί δηλαδή από τον Οκτώβριο του 2002.

Ο 67χρονος επιχειρηματίας, τον Απρίλιο του 2022, κρίθηκε μάλιστα κατά πλειοψηφία ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, που του επέβαλε κάθειρξη 15 ετών, με την έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να παραμένει ελεύθερος μέχρι η υπόθεση να τελεσιδικήσει στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Με δεδομένο ότι μέλος της σύνθεσης του ΜΟΕ είναι ο Εφέτης Ανακριτής, στον οποίο έπρεπε να απολογηθεί χθες ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ για την τραγωδία των Τεμπών του ΟΣΕ, το Δικαστήριο διέκοψε για τις 7 Απριλίου, ημέρα που αναμένεται να εκδώσει την απόφαση.

«Εγώ δεν έκανα κανένα πλαστό έγγραφο»

Η δίκη ξεκίνησε χθες με καταθέσεις μαρτύρων, με τον κατηγορούμενο στην απολογία του να αρνείται την κατηγορία και να περιγράφει αναλυτικά το πώς γνώρισε τη Μ. Κοντούλη, όπως και τα πληρεξούσια που του έκανε για τις αγοραπωλησίες περιουσιακών της στοιχείων.

Η Πρόεδρος σημείωσε πως «αμετάκλητα κρίθηκαν πλαστά όλα τα έγγραφα από το 2002 και μετά, μην τα επικαλείστε». Σημειώνεται πως ο 67χρονος έχει αμετάκλητα κριθεί ένοχος από άλλα δικαστήρια για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία και απάτη, με αφορμή την εκποίηση μέρους της ακίνητης περιουσίας της ευκατάστατης μπαλαρίνας.

«Εγώ δεν έκανα κανένα πλαστό έγγραφο» απάντησε ο κατηγορούμενος, αναφερόμενος και σε πληρεξούσια της Μ. Κοντούλη προς τρίτους. «Υπήρξε λόγος για μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον σας; Είχαν κάτι όλοι αυτοί εναντίον σας;» επανήλθε η Πρόεδρος εστιάζοντας σε μεταγενέστερες πράξεις από το 2002 που η μπαλαρίνα κηρύχθηκε σε αφάνεια. «Μέχρι το 2002 δεν έλεγε σε κανέναν πού μένει, μέχρι το 2007 δεν την είδα ποτέ…» τόνισε ο κατηγορούμενος, κάνοντας επίσης αναλυτικές αναφορές στα στοιχεία που αφορούσαν τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και τις προσπάθειες που έκανε ο ίδιος για να την εντοπίσει όταν εξαφανίστηκε από την Αμαλιάπολη.

Όπως και με τον Άλεξ 

Ο Εισαγγελέας της έδρας ξεκίνησε την αγόρευσή του κάνοντας αναφορά στον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί ανθρωποκτονίας χωρίς σορό, για να θυμίσει πως και στην Ελλάδα υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις αναφέροντας το παράδειγμα του 11χρονου αγοριού στη Βέροια, για τη δολοφονία του οποίου καταδικάστηκαν αμετάκλητα εννέα συνομήλικοί του, χωρίς να έχει βρεθεί «ποτέ ούτε πώς πέθανε ούτε πώς ετάφη. Ο μικρός Αλεξ ακόμη αναζητείται…». Εστίασε επίσης στο ερώτημα «γιατί ενώ αμετάκλητα έχει διαπιστωθεί η εξαφάνιση της Κοντούλη, που για μένα είναι θανούσα, το 2002 ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να την εμφανίσει ως ζώσα;». Διευκρινίζοντας πως «τον κατηγορούμενο τον βαρύνουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, αμετάκλητη καταδίκη για πράξεις» (σ.σ. με αφορμή την περιουσία της μπαλαρίνας) σημείωσε πως «το κομβικό σημείο που η Κοντούλη έφυγε από τη ζωή είναι το σημείο της εξαφάνισής της το 2002.

Ο μόνος που θα είχε συμφέρον για να μην είναι πλέον στη ζωή η Κοντούλη είναι ο κατηγορούμενος, είναι αυτός ο οποίος της αφαίρεσε τη ζωή γιατί ήταν ο μόνος που είχε όφελος» για να καταλήξει λέγοντας ότι «θεωρώ πως το Δικαστήριο δεν έχει άλλο περιθώριο παρά να κηρύξει τον κατηγορούμενο ένοχο».

Η πολιτική αγωγή σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το μοναδικό συμπέρασμα από τις αποδείξεις είναι ότι ο κατηγορούμενος «τέλεσε το αδίκημα γιατί δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσει το σχέδιο σφετερισμού της περιουσίας της Κοντούλη αν δεν ήταν σίγουρος ότι η Κοντούλη δεν βρίσκεται στη ζωή».

«Δεν υπάρχει βεβαιότης θανάτου, πολύ δε περισσότερο δολοφονία» τόνισε η υπεράσπιση, σημειώνοντας πως «ένας εγκληματικός νους, δεν θα έκανε τέτοια πράγματα», για να κάνει επίσης λόγο για «ατιμωτική κατηγορία» σε βάρος του 67χρονου, καθώς «δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, πλην του υποτιθέμενου κινήτρου». «Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, υπάρχουν πολλές αμφιβολίες αν διαπράχθηκε το αδίκημα» κατέληξε ο συνήγορος. Το ΜΟΕ διέκοψε για τις 7 Απριλίου.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή