Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: Επιχείρησαν να «μαδήσουν» 73χρονο για δήθεν τροχαίο αλλά πιάστηκαν …αδιάβαστοι

Νέες απόπειρες απάτης με πρόσχημα την εμπλοκή συγγενικών προσώπων σε δήθεν τροχαία ατυχήματα, καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το gegonota.news.gr οι επίδοξοι απατεώνες επιχείρησαν να “μαδήσουν” 73χρονο Βολιώτη, στον οποίο τηλεφώνησαν πρωϊνές ώρες με απόκρυψη του αριθμού, για να τον ενημερώσουν ότι ο γιος του είχε εμπλακεί σε τροχαίο και ότι ήταν σοβαρά τραυματισμένος. Όπως του είπαν, θα έπρεπε να δώσει ένα χρηματικό ποσό για να καλυφθούν τα ιατρικά του έξοδα.

Για κακή τους “τύχη”, όμως, ο ηλικιωμένος άνδρας δεν έχει γιο, αλλά δυο κόρες που ζουν στο εξωτερικό. Όταν ο 73χρονος το είπε αυτό, τότε ο άνδρας στην άλλη άκρη της γραμμής έσπευσε να κλείσει το τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες (κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες), προσποιούμενοι άλλοτε τους νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε τους δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι, στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως το παιδί τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα.

Η αστυνομία συμβουλεύει τους πολίτες όταν δέχονται τέτοια τηλεφωνήματα, να κλείνουν άμεσα τη γραμμή, να επικοινωνούν με τα πρόσωπα που επικαλούνται οι δράστες ότι έχουν εμπλακεί σε τροχαίο και να ενημερώνουν άμεσα την Αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση, να μη δίνουν τηλεφωνικά σε τρίτους τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας, όπως τον αριθμό και τον τριψήφιο κωδικό ασφάλειας (CVV), όπως επίσης να μην παρέχουν ποτέ σε τρίτους τον εξαψήφιο αριθμό επιβεβαίωσης συναλλαγής OTP , που στέλνει η τράπεζα στο κινητό τους τηλέφωνο.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή