Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητών εντός της ΑΓΕΤ!

Προσπάθησαν να ξεφύγουν από λιμενικούς και αστυνομικούς που τους μπλόκαραν

Σκηνές βγαλμένες από ταινία εκτυλίχθησαν σήμερα το πρωί εντός του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, όπου λιμενικοί και αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο βανάκι και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με μετανάστες και διακινητές που κατευθυνόταν από τις ακτές του Ανατολικού Πηλίου προς Βόλο, μετά από διακριτική παρακολούθηση από την Αστυνομία.

Τελικά συνελήφθησαν 33 μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Ιράν, ανάμεσα στους οποίους και 6 παιδιά και οι αρχές εξετάζουν αν ανάμεσά τους υπάρχουν και διακινητές, ενώ έχει συλληφθεί ένας αλλοδαπός οδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου, ο οποίος αρνείται ότι ήταν διακινητής.

Υπό διακριτική παρακολούθηση

Όλα ξεκίνησαν στις 9 το πρωί, όταν η Αστυνομία ενημέρωσε το Λιμεναρχείο ότι παρακολουθούσε ένα βαν λευκού χρώματος, στο οποίο προπορευόταν ένα γκρίζο Ι.Χ. αυτοκίνητο με τους διακινητές, στο δρόμο προς Αργαλαστή.

Η παρακολούθηση των αστυνομικών ήταν διακριτική, οι οδηγοί και επιβαίνοντες στα δύο αυτοκίνητα δεν του αντιλήφθηκαν, τα δύο οχήματα πέρασαν την Αγριά και κατευθυνόταν προς Βόλο.

Λιμενικοί και αστυνομικοί περίμεναν τα δύο οχήματα στο ύψος της ΑΓΕΤ, τους σταμάτησαν για έλεγχο και εντόπισαν στα δύο αυτοκίνητα 26 μετανάστες (20 ενήλικες και έξι παιδιά), ενώ συνελήφθη ο οδηγός του Ι.Χ., ο οποίος είναι αλλοδαπός και αρνείται ότι ήταν λαθροδιακινητής.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι διακινητές έδρασαν οργανωμένα, φόρτωσαν τους μετανάστες σε ένα παλιό βαν, γδαρμένο με σπασμένα φλας και πιθανόν κλεμμένο με ελληνικές πινακίδες, ενώ το αυτοκίνητο – προπομπός, όπου κι εκεί υπήρχαν και μετανάστες είναι επίσης παλιό, μάρκας Citroen Saxo.

Η παρατηρητικότητα και η υποψία των αστυνομιών που αποφάσισαν να ακολουθήσουν το βαν με το άλλο αυτοκίνητο, ήραν τα στοιχεία που οδήγησαν στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Πήδηξαν την περίφραξη και έτρεχαν σε αλσύλιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, επτά μετανάστες και ίσως ένας ακόμη ή δύο διακινητές πήδηξαν της περίφραξη της ΑΓΕΤ και άρχισαν να τρέχουν σε αλσύλιο εντός του εργοστασίου, όπου και συνελήφθησαν από τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς.

Οι έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίστηκαν εντός της ΑΓΕΤ και επεκτάθηκαν στη Γορίτσα, μήπως είχε ξεφύγει κάποιος μετανάστης ή διακινητής, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και πλέον οι αρχές εξετάζουν αν ανάμεσά τους υπάρχουν και οι διακινητές.

Μεταφέρθηκαν με ταχύπλοο σκάφος

Σύμφωνα με τους μετανάστες, οι λαθροδιακινητές, τους μετέφεραν τη νύχτα πιθανόν από το Τσακάναλε Τουρκίας με ταχύπλοο σκάφος και εκτιμούν ότι τους αποβίβασαν σε ακτή ανάμεσα στην Λύρη και στην Θεοτόκο, παραλίες του Δήμου Νοτίου Πηλίου και από εκεί μπήκαν στα δύο αυτοκίνητα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες τις καταθέσεις τους υποστηρίζουν ότι έδωσαν από 2000 ως 4000 € ο καθένας ή οικογένειες.

Οι μετανάστες καταγράφηκαν στην Αστυνομία και αργά το απόγευμα οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο, που κάνει προανάκριση, τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο, ενώ για την τροφοδοσία των 33 ανθρώπων με είδη πρώτης ανάγκης, κλήθηκε να συνδράμει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

πηγή: magnesianews.gr

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή