Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: Με fake προφίλ στο facebook «ψαρεύουν» και τάζουν δάνεια έως … 1εκ. ευρώ!

Καθημερινές είναι οι απάτες στον χώρο του διαδικτύου, με πολλούς χρήστες του, που δεν έχουν τις πιο πολλές φορές τις απαιτούμενες γνώσεις, να πέφτουν σε παγίδες με σημαντικά και δυσάρεστα αποτελέσματα, χάνοντας ακόμη και μεγάλα χρηματικά ποσά.

Εδώ και καιρό, σύμφωνα με το magnesianews.gr επιτήδειοι έχουν πλημμυρίσει το facebook, που δημιουργούν διάφορα πλαστά προφίλ χρηστών, ανεβάζοντας φωτογραφία, αλλά και στοιχεία εργασίας κ.α., όπως και τόπο διαμονής. Αυτό κάνει το προφίλ να φαίνεται εκ πρώτης αξιόπιστο και πως πρόκειται για έναν/μία επαγγελματία της πόλης, που αναζητά φίλους.

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε κι ένας Βολιώτης, ο οποίος είδε αίτημα φιλίας από ένα προφίλ γυναικείο, με την διαχειρίστριά του να δηλώνει πως έχει καταγωγή από τον Βόλο, να δηλώνει τον χώρο εργασίας της και μαζί της είχαν και 67 κοινούς γνωστούς.

«Λέω στην χειρότερη θα θέλει να μου πουλήσει ασφάλεια, αποδέχτηκα και εγώ το αίτημα φιλίας χωρίς να το ελέγξω», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο καταγγέλλων Βολιώτης.

Μετά από την αποδοχή του αιτήματος φιλίας, η συμπαθής κυρία, που στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει εάν πρόκειται για γυναίκα ή για άνδρα, απέστειλε ένα μήνυμα με το οποίο ενημέρωνε πως μέσω της εταιρείας όπου εργάζεται και σε έμπιστους πελάτες που μπορεί να έχουν ανάγκη, μπορεί να δοθεί δάνειο από 5000 έως και 1εκ. ευρώ!

Καλεί δε και στην περίπτωση που υπάρχουν ερωτήσεις και απορίες να στείλει ο αποδέκτης του μηνύματος τον αριθμό του τηλεφώνου του για να επικοινωνήσουν!

Φυσικά όλο αυτό είναι μία πλεκτάνη, καθώς δίνοντας προσωπικά στοιχεία, οι επιτήδειοι μπορούν εύκολα και με την «έγκρισή» μας να βάλουν χέρι στην τσέπη μας. Μάλιστα συνεχώς η Ελληνική Αστυνομία, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ακόμη και οι Καταναλωτικές Οργανώσεις κάνουν γνωστό σε όλους και προς κάθε κατεύθυνση να μην δίνουμε προσωπικά στοιχεία μέσω διαδικτύου και πολύ δε περισσότερο οικονομικά στοιχεία.

Αυτό ακόμη και σε ανθρώπους που γνωρίζουμε και είμαστε φίλοι και στην πραγματικότητα αλλά και στο διαδίκτυο, καθώς ο λογαριασμός του μπορεί να έχει χακαριστεί.

Ο Βολιώτης που προέβη σε αυτή την καταγγελία στο facebook μοιράζεται την εμπειρία του και σε ανάρτησή του σημειώνει «ΠΡΟΣΟΧΗ! 67 Βολιώτες επιχειρηματίες την έχουν φίλη στο facebook. Ε, λέω θα την ξέρουν…, ε λέω στην χειρότερη θα θέλει να μου πουλήσει ασφάλεια, αποδέχτηκα και εγώ το αίτημα φιλίας χωρίς να το ελέγξω.

Μπλοκάρετε την είναι απλά ένα ψεύτικο προφίλ που στην καλύτερη περίπτωση θα προσπαθήσει να σας ζητήσει ευαίσθητα τραπεζικά προσωπικά δεδομένα και την χειρότερη δεν θέλω να σας φανταστώ να σας έχουν πάρει χρήματα από τους λογαριασμούς σας.

Αν την έχετε φίλη μπλοκάρετε την! Δεν θα σας χαρίσει 5.000 ως 1.000.000.

Ούτε καν μια τεχνητή νοημοσύνη να βλέπει αν στην φωτογραφία σας είναι κύριος ή κυρία, ψιλικατζήδες απατεώνες….».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή