Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: Πως κάηκε ζωντανός 43χρονος εργάτης στα «Ψυγεία»

Η τραγωδία που συντελέστηκε στα «Ψυγεία Αλεξόπουλου» στις 27 Μαρτίου του 2018, με θύμα έναν πατέρα 3 παιδιών, τον Xristos Sino, αναβίωσε προχθές στις δικαστικές αίθουσες του Βόλου, με κατηγορούμενο τον 42 εργολάβο ανακατασκευής των χώρων των ψυγείων, ο οποίος καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκισης, εξαγοράσιμα προς τρια ευρώ ημερησίως.

Η δίωξη, σύμφωνα με το gegonota.news.gr που είχε ασκηθεί εναντίον του ήταν για ανθρωποκτονία και εμπρησμό από αμέλεια.

Ο 43χρονος είχε ζητήσει άδεια την ημέρα που ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στα «Ψυγεία Αλεξόπουλου» και εάν δεν ανακαλούσε την απόφασή του, ίσως σήμερα να ήταν ζωντανός.

Μια αναξιοποίητη περιουσία που κάποτε ανήκε στον Δ. Αλεξόπουλο, δήμαρχο Αρτέμιδας ο οποίος και αυτοκτόνησε, έγινε αποκαΐδια στις 27 Μαρτίου του 2018 και στον πύρινο τάφο χάθηκε ένας νέος άνθρωπος 43 ετών και πατέρας τριών παιδιών, ο Xristos Sino, αλβανικής καταγωγής. Τα «Ψυγεία Αλεξόπουλου» ανήκαν στον κληρονόμο του και επιστήθιο φίλο του, ο οποίος είχε αναθέσει τις εργασίες ανακατασκευής του χώρου σε εργολάβο, ο οποίος απασχολούσε τον 43χρονο.

Μια ημέρα πριν το τραγικό περιστατικό, ο 43χρονος ενημέρωσε τον εργολάβο πως στις 27 Μαρτίου δεν θα πήγαινε για δουλειά, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στο δικαστήριο ειπώθηκε πως ο χώρος δεν είχε ούτε ρεύμα για να γίνουν εργασίες.

Ο 43χρονος εργάτης ωστόσο αποφάσισε να δουλέψει και πήγε να εκτελέσει εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης μέσα στους χώρους των ψυγείων, όπου υπήρχε απόλυτη εγκατάλειψη και για τις εργασίες δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας.

«Μου είπε πως δεν θα δουλέψει και συμφώνησα γιατί δεν υπήρχε κανένας φόρτος εργασίας. Εγώ έφυγα για την Αθήνα και ένας συγγενής μου με ενημέρωσε πως καίγονται τα ψυγεία», είπε ο εργολάβος στην απολογία του.

Ο άτυχος άνδρας, που κάηκε ζωντανός διέμενε στις Αλυκές Βόλου, πραγματοποιούσε εργασίες οξυγονοκοπής μέσα στους χώρους των ψυκτικών θαλάμων. Από τα εύφλεκτα υλικά προκλήθηκε μεγάλη έκρηξη και ταυτόχρονα ξέσπασε πυρκαγιά, που λόγω των αερίων, αλλά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις.

Ο 43χρονος προσπάθησε να διαφύγει, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του και η σορός του βρέθηκε σε μία εσωτερική σκάλα διαφυγής.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή