Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: Προκαταρκτική εξέταση για συμπλήρωση στοιχείων του θανατηφόρου δυστυχήματος

Προκαταρκτική έρευνα, με σκοπό τη συμπλήρωση της δικογραφίας του θανατηφόρου δυστυχήματος, που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στον περιφερειακό του Βόλου, με θύμα έναν 50χρονο πατέρα δύο παιδιών, ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου, προκειμένου να ασκήσει δίωξη κατά του 33χρονου οδηγού του αυτοκινήτου, που έπεσε πίσω από το δίκυκλο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Χρήστου Περδικούλη.

Ο 33χρονος, σύμφωνα με το magnesianews.gr οδηγήθηκε χθες σε εισαγγελέα και ανακριτή, δεν του ασκήθηκε δίωξη, αλλά διατάχτηκε προκαταρκτική, με σκοπό να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης από την οποία προέκυψε και θάνατος, που είναι αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Επίσης θα εξεταστεί και εάν θα ασκηθεί δίωξη, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Στο πλαίσιο της δικογραφίας που συντάσσεται θα συμπεριληφθεί και το αποτέλεσμα της αιματολογικής εξέτασης του 33χρονου, για να διαπιστωθεί κατά πόσο οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε αιμοληψία από τον οδηγό του αυτοκινήτου, αλλά το αποτέλεσμα αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Παράλληλα θα κληθούν να καταθέσουν και μάρτυρες που βρέθηκαν στον τόπο του δυστυχήματος για τις συνθήκες του τροχαίου, ενώ ζητείται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του 50χρονου, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών. Σημειώνεται πως θα πραγματοποιηθούν και τοξικολογικές εξετάσεις στον 33χρονο Βολιώτη οδηγό του οχήματος.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου αφέθηκε ελεύθερος και με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής θα κληθεί από τον ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδωσε κάποια εξήγηση για το συμβάν στις δικαστικές αρχές και παρουσιάστηκε με τον συνήγορό του.

Το δυστύχημα έγινε στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό του Βόλου, στο ύψος του κόμβου προς Άλλη Μεριά και στο ρεύμα προς Ν. Ιωνία.

Ο άτυχος 50χρονος κινούνταν στα δεξιά του δρόμου, με σκούτερ και δεν φορούσε προστατευτικό κράνος.

Πίσω του ερχόταν με ταχύτητα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Daihatsu Terios, ο οδηγός του, δεν υπολόγισε την απόσταση, χτύπησε από πίσω και αριστερά το δίκυκλο, που εξετράπη της πορείας του και ανατράπηκε και ο ίδιος έκοψε το τιμόνι δεξιά και χτύπησε στην μπαριέρα του δρόμου, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και το αυτοκίνητο.

Ο άτυχος 50χρονος έπεσε με δύναμη στον δρόμο και άφησε την τελευταία του πνοή από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο 33χρονος συνελήφθη και του έγινε λήψη αίματος για να διαπιστωθεί αν ήταν σε κατάσταση μέθης.

Ο άτυχος Χρήστος Περδικούλης εργαζόταν ως συγκολλητής στη ΜΕΤΚΑ επί σειρά ετών, το τελευταίο διάστημα κατείχε την θέση του προϊσταμένου και πολύ αγαπητός σε συναδέλφους και φίλους. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννου Δαμασκηνού και Βαρβάρας. Ο εκλιπών άφησε πίσω του σύζυγο, δύο παιδιά, γονείς και συγγενείς.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή