Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: “Άδειασαν” λογαριασμό επιχειρηματία

Θύμα απάτης έπεσε γνωστός Βολιώτης επιχειρηματίας όταν εξαπατήθηκε από δύο που του τηλεφώνησαν και προσποιηθήκαν τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί λίγο μετά τις 11.00 και ενώ ο επιχειρηματίας βρισκόταν στην Αθήνα. Δύο απατεώνες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, επικοινώνησαν μαζί του και προσποιήθηκαν ότι είναι υπάλληλοι του υπουργείου, ενώ φαίνεται να γνώριζαν ότι ο επιχειρηματίας έχει συναλλαγές με το συγκεκριμένο υπουργείο. Μάλιστα, μιλώντας στη «Θ» ο επιχειρηματίας, ανέφερε πως οι απατεώνες γνώριζαν και πως για τις συναλλαγές του με το υπουργείο χρησιμοποιηθεί τραπεζικό λογαριασμό από συγκεκριμένη τράπεζα.

«Προφασίστηκαν ότι ήθελαν να καταβάλουν ένα έμβασμα και πως η τράπεζα που χρησιμοποιούμε για τις συναλλαγές είχε κάποιο κώλυμα. Έτσι μου ζήτησαν να τους δώσω τον αριθμό λογαριασμού που διατηρώ σε άλλη τράπεζα» ανέφερε. Όπως είπε, οι δύο «υπάλληλοι» δεν του ζήτησαν ούτε username, ούτε password για τον λογαριασμό αυτό. Έτσι ο επιχειρηματίας μπήκε στο site της τράπεζας, αντέγραψε τον αριθμό λογαριασμού και τους τον έστειλε με sms στο κινητό τηλέφωνο που έβλεπε στην οθόνη του, καθώς οι απατεώνες τον είχαν καλέσει χωρίς απόκρυψη.

Δυστυχώς όταν του ήρθε μήνυμα από την τράπεζα στο κινητό του, ο ίδιος νομίζοντας ότι πρόκειται για κωδικό ταυτοποίησης στοιχείων τον πληκτρολόγησε, καθώς δεν γνώριζε επρόκειτο για κωδικό επιβεβαίωσης συναλλαγής.

Λίγα λεπτά αργότερα, οι δύο απατεώνες επικοινώνησαν εκ νέου μαζί του ενημερώνοντας τον πως σε πέντε λεπτά θα εμφανιστεί σε αυτόν η καταβολή του εμβάσματος. Περίπου μία ώρα αργότερα είδε κλήση στο κινητό του από το σταθερό τηλέφωνο της Αθήνας. Δεν το σήκωσε και όταν το αναζήτησε στο διαδίκτυο, διαπίστωσε ότι πρόκειται για το τμήμα ασφαλείας της τράπεζας. Μπαίνοντας στον λογαριασμό του διαπίστωσε ότι ήταν κλειδωμένος και επικοινώνησε τηλεφωνικά με την τράπεζα.

«Με ενημέρωσαν ότι για τη συναλλαγή έδωσαν username και password και τους ρώτησα γιατί, εφόσον θεώρησαν πως είχα δώσει εγώ αυτά τα στοιχεία, θεώρησαν ύποπτη τη συναλλαγή και κλείδωσαν τον λογαριασμό» δήλωσε ο επιχειρηματίας και όπως είπε η απάντηση που έλαβε ήταν πως φάνηκε ότι μία δεύτερη ip μπήκε μέσα στον λογαριασμό. Μάλιστα τον ενημέρωσαν ότι από τον λογαριασμό του λείπει το ποσό των 33.000 ευρώ.
Ο επιχειρηματίας επέστρεψε χθες στον Βόλο για να υποβάλει μήνυση για το περιστατικό

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή