Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βόλος: Θέλει να φτάσει με τα πόδια στο Βερολίνο για να σώσει το γιο του

Ο Γιάννης Γουλιδάκης πατέρας του 24χρονου Μιχάλη ξεκίνησε προ ημερών συμβολική πεζοπορία από την Αθήνα με κατάληξη το Βερολίνο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τους φορείς σχετικά με το πρόβλημα υγείας του γιου του, ο οποίος πρέπει να μεταβεί στο Βερολίνο κι έπειτα στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συνεχίσει τη θεραπεία του.

Ο Γιάννης Γουλιδάκης, που ζούσε για χρόνια στη Ν. Ιωνία Βόλου, αλλά πλέον στην Αθήνα,  χθες θα έφτανε στον Βόλο. Δεν τα κατάφερε όμως, καθώς έπαθε υπογλυκαιμία και πνευμονία, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο ίδιος μιλώντας για το εγχείρημά του στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή τόνισε πως δεν το βάζει κάτω και θα συνεχίσει την συμβολική του πεζοπορία, μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Το δεύτερο μέρος της θεραπείας στη Νέα Υόρκη κοστίζει 25.000 ευρώ

Ο Γολγοθάς του 24χρονου πλέον Μιχάλη Γουλιδάκη έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, με τον πατέρα του Γιάννη, να είναι συνοδοιπόρος και να ανεβαίνει μαζί του αυτή τη δύσκολη ανηφόρα. Ο Μιχάλης έχει στένωση ισθμού αορτής με πρωτοπαθές μυοκάρδιο. Η ασθένεια διαγνώστηκε όταν το παιδί ήταν 5,5 μηνών και από τότε μέχρι σήμερα, που ο Μιχάλης είναι 24 ετών έχει κάνει 4 επεμβάσεις, δύο από τις οποίες στο Βερολίνο.

Τα έξοδα πολλά και ο πατέρας του Μιχάλη, Γιάννης σε κάθε στάση αυτού του Γολγοθά ζητούσε τη βοήθεια των συμπολιτών. Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε να περπατά. Ο στόχος του ήταν να φτάσει από την Αθήνα στο Βερολίνο και σε όλη του τη διαδρομή να κάνει γνωστό το πρόβλημα του γιού του και να δεχτεί βοήθεια, καθώς για τις εξετάσεις στο Βερολίνο κι έπειτα το δεύτερο μέρος της θεραπείας στη Νέα Υόρκη χρειάζονται 25.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Γουλιδάκης έφτασε στη Λαμία το απόγευμα της Τετάρτης. Η δημοτική αρχή ενημερώθηκε για την προσπάθειά που κάνει, τον φιλοξένησε και του πρόσφερε το δείπνο. Έπειτα, συνέχισε με προορισμό τον Βόλο, όμως δεν τα κατάφερε. Η πορεία του διακόπηκε, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του.

«Έπαθα υπογλυκαιμία και πνευμονία»

«Δυστυχώς δεν είμαι καλά. Με φέρανε άρον άρον πίσω στην Αθήνα. Με το ζάχαρο έπαθα υπογλυκαιμία κι έμεινα στη μέση του δρόμου κι έπαθα και πνευμονία κι αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω.  Οι συνθήκες ήταν κακές, κοιμήθηκα και σε βροχή και δεν άντεξα δυστυχώς. Ελπίζω να γίνω καλά και να μπορέσω να συνεχίσω. Δεν αφήνω τον στόχο μου, μόλις γίνω καλά θα συνεχίσω», είπε χαρακτηριστικά στο Ράδιο ΕΝΑ και συμπλήρωσε πως μαζί του είχε τα χάπια του για το ζάχαρο, όχι όμως και την ειδική ένεση, που θα μπορούσε να του βελτιώσει την κατάσταση.

«Έφτασα μέχρι Λιβαδειά από εκεί πήγα Λαμία, ένας κύριος πέρασε και με πήγε μέχρι τη Λαμία. Διανυκτέρευσα εκεί, αλλά όταν ξεκίνησα ξανά προς το βράδυ δεν άντεξα. Είναι μια συμβολική ενέργεια, αλλά δυστυχώς δεν άντεξα, ελπίζω να καταφέρω να το ολοκληρώσω», σημείωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στον γιο του, ο κ. Γουλιδάκης τόνισε πως το παιδί πρέπει να μεταβεί στο Βερολίνο για μια σειρά εξετάσεων κι έπειτα θα πρέπει να μεταβεί στην Νέα Υόρκη για το δεύτερο μέρος της εξειδικευμένης θεραπείας που ακολουθεί.

«Ευτυχώς γλιτώσαμε την 5η επέμβαση»

«Ευτυχώς γλιτώσαμε την 5η επέμβαση όταν  πήγαμε το καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη και είμαστε ευχαριστημένοι γιατί  το παιδί ακολουθεί μια ειδική θεραπεία, όπου του καταργήσανε τα χάπια και  του έδωσαν ένα άλλο χαπάκι, το οποίο το παίρνει και ευελπιστούμε να συγκεντρώσουμε αυτά τα χρήματα για να μπορέσουμε να κάνουμε το δεύτερο μέρος της θεραπείας και να γυρίσουμε.

Τη θεραπεία που ξεκίνησε το παιδί τον Ιούνιο την δέχτηκε ο οργανισμός κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε κι  όποιος θέλει μπορεί να μας βοηθήσει. Ευελπιστώ να υπάρξει ανταπόκριση γιατί την περασμένη φορά, στην 4η επέμβαση δεν υπήρξε ουδεμία ανταπόκριση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γουλιδάκης απευθύνοντας έκκληση στήριξης της προσπάθειάς του στον κόσμο.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας του κ. Γουλιδάκη είναι το 6958 576674*, όπου μπορεί κανείς να τον καλεί, να ενημερώνεται για το θέμα, αλλά και για τους τρόπους βοήθειας του 24χρονου Μιχάλη.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή