Βόλος: Ξεγύμνωσαν ανήλικο ΑμΕΑ, τον χαστούκιζαν και το βιντεοσκοπούσαν!

1 Jul 2023 Μαγνησία

Οι τραυματικές στιγμές ενός νεαρού Ατόμου με Ειδικές Ανάγκες ζωντάνεψαν προχθές στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων, όταν παρέα τεσσάρων ανηλίκων τον ξεγύμνωσαν και με κινητό κατέγραφαν τα όσα έκαναν, ενώ παράλληλα τον περιγελούσαν και τον χαστούκιζαν χωρίς, να τον τραυματίσουν.

Το συμβάν έγινε στον Βόλο το 2019 και προχθές οι κατηγορούμενοι, που πλέον είναι ενήλικες καταδικάστηκαν οι δύο που δεν εμφανίστηκαν στη δίκη σε βαριές ποινές και οι άλλοι δύο που κάθισαν στο εδώλιο, σε αναμορφωτικά μέτρα.

Οι τέσσερις ανήλικοι τότε, κατηγορούνταν το 2019 ότι οδήγησαν σε απόμερο σημείο το επίσης ανήλικο παιδί, το ξεγύμνωσαν και με κινητό κατέγραφαν τα όσα έκαναν, ενώ παράλληλα τον περιγελούσαν και τον χτυπούσαν χωρίς να τον τραυματίσουν.

Οι κατηγορούμενοι, όταν πήγε στο σημείο η Αστυνομία, προσπάθησαν να διαφύγουν και τελικά συνελήφθησαν, ενώ φέρεται να χρησιμοποίησαν και φάρο περιπολικού προσποιούμενοι τους αστυνομικούς προκειμένου να εξαπατήσουν το νεαρό ΑμεΑ, για να τον πείσουν να τους ακολουθήσει.

Δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους κάθισαν στο εδώλιο Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων (Κακουργημάτων), που με τους άλλους δύο που απουσίαζαν, κατηγορούνταν για αρπαγή ανηλίκου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, για παράνομη βιντεοσκόπηση και μετάδοση πράξης άλλου, για αντιποίηση αρχής και για απείθεια σε βάρος των αστυνομικών που πήγαν να τους περάσουν χειροπέδες.

Οι δύο απόντες κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν ερήμην σε περιορισμό τριών ετών σε φυλακές ανηλίκων και να αναλάβει την επιμέλειά τους επιμελήτρια ανηλίκων.
Στους δύο κατηγορούμενους που βρέθηκαν στη δίκη επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας των 25 ετών, με την επιμέλειά του να την αναλαμβάνει επιμελήτρια ανηλίκων. Ο δεύτερος εκτός από τα παραπάνω θα πρέπει να ενταχθεί σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο.

Καταδικάστηκαν για κλοπές με δίκυκλα

Το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων καταδίκασε ακόμη δύο ανήλικους που μαζί με δύο φίλους τους (δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο) κατηγορούνταν για διακεκριμένες κλοπές με τη χρήση δίκυκλων.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τους παρόντες κατηγορούμενους στην ποινή ανάθεσης της επιμέλειας στους γονείς τους, οι θα πρέπει να τους κρατήσουν στον μακριά από παραβατικές συμπεριφορές, που θα τους επιφέρουν μεγαλύτερη ποινή.

Στους απόντες, ενήλικους, πλέον, επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της ανάθεσης επιμέλειας σε επιμελήτρια ανηλίκων μέχρι τα 23 χρόνια τους.

Πηγή: magnesianews.gr

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …