Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Βόμβες» Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη ΔΗΚΕΛ του Δήμου Λαρισαίων!

Πληθαίνουν τα περιστατικά παρέμβασης των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σε ΟΤΑ του νομού Λάρισας.

Και απ’ ότι πληροφορούμαστε ανακαλύπτονται «λαβράκια»

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προχώρησε σε έλεγχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαρισαίων, της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., όπου διαπίστωσαν απίθανα πράγματα!

Όπως για παράδειγμα, σωρεία απευθείας αναθέσεων και συμβάσεων εργαζομένων, οι οποίες δεν αναρτήθηκαν καν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»! Γεγονός που για τους αρμοδίους της επιχείρησης, σύμφωνα με το νόμο, σημαίνει βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα!

Θυμίζουμε ότι ο νόμος προβλέπει πως «η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση στο διαδίκτυο των πράξεων που αναφέρονται στο άρθρο 2 του παρόντος συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για το όργανο που την εξέδωσε ή για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη για την ανάρτηση».

Σημειώνουμε πως η ΔΗΚΕΛ έχει την ευθύνη υλοποίησης για Πρόγραμμα «Μίσθωσης διαμερισμάτων για αιτούντες άσυλο στη Λάρισα – ESTIA ΙΙ» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Παροχή σε περίπου 600 ωφελούμενους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την έναρξη του προγράμματος ΕΣΤΙΑ τον Οκτώβριο του 2017 έως και σήμερα, στέγασης και ολοκληρωμένης βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, διερμηνείας, μεταφοράς ωφελούμενων, συνοδείας, ιατρικής βοήθειας και νομικής υποστήριξης για θέματα ασύλου..

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του onlarissa.gr στο στόχαστρο της έκθεσης ελέγχου βρίσκεται η προηγούμενη διοίκηση της Επιχείρησης. Εκ των πραγμάτων αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επικείμενη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής για τις εξελίξεις…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή