Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voucher 400 ευρώ για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Νέο πρόγραμμα επανακατάρτισης ανέργων έρχεται από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) δίνει voucher 400 ευρώ.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, άνω των 18 ετών με ενεργή κάρτα ανεργίας.

Το επίδομα των 400 ευρώ αφορά τους εργαζόμενους άνω των 18 ετών, που απασχολούνται σε όλους τους κλάδους, ενώ η εκπαίδευση δίνει έμφαση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Το νέο voucher αφορά το έργο: «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες».

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος καλούνται να επιλέξουν το Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων κατάρτισης που έχουν αξιολογηθεί και εμφανίζονται στο voucher.gov.gr.

Μετά το πέρας του προγράμματος θα λάβουν το επίδομα των 400 ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Κατάρτιση σε ψηφιακές & «πράσινες δεξιότητεs» υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας (50-250 ώρες)- Εκπαιδευτικό Επίδομα έως 1.000 ευρώ.

Πιστοποίηση φυσικών προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή μέσω διεθνώς αναγνωρισμένων πιστοποιήσεων για ψηφιακές δεξιότητες

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους παρόχους κατάρτισης (ΚΕΚ) και να δηλώσουν ενδιαφέρον για εγγραφή.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή