ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Τραγικές είναι οι συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες της Πατρίδας μας και, δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

Πολιτικοί, Καλλιτέχνες, Γιατροί, Δημοσιογράφοι και Πολίτες έχουν εκτροχιασθεί και δείχνουν σημάδια ανευθυνότητας, ανικανότητας και σήψης.

Οι Αξίες, οι Αρχές και τα Ιδανικά, που κρατούσαν την ισορροπία στην ζωή, ξεθώριασαν και απαξιώθηκαν.

Η έλλειψη σεβασμού και υπακοής, στα κελεύσματα των νόμων, από τους Άρχοντες, τους Επιστήμονες και τους Κεφαλαιοκράτες, δείχνουν πως το καράβι, που λέγεται Ελλάδα, πήρε απότομη κλίση και ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ.

Σε νευρική κρίση και ψυχολογική πτώση ευρίσκεται η κοινωνία, από την μη τήρηση των νόμων, από τα πρωτοφανή σεξουαλικά σκάνδαλα, από την βία, από τις περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας, από τις καραντίνες, τις απαγορεύσεις, τα πρόστιμα και την τρομολαγνεία.

Όλα αυτά μαζί με τα τεράστια προβλήματα στην Υγεία, στην Οικονομία και στην Παιδεία ξεσηκώνουν τους πολίτες και δημιουργούν ένα πρωτοφανές ΧΑΟΣ.

Η πολιτική ηγεσία, η πνευματική ηγεσία, οι κορυφαίοι καλλιτέχνες και οι κορυφαίοι αθλητές θα έπρεπε να είναι παράδειγμα προς μίμηση. Και όχι προς αποφυγή.

Αποτελούν Στερεότυπα για όλους μας.

Αυτό έλεγε και ο Ισοκράτης (436-338 π.Χ.) με την φράση του «Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν», δηλαδή το ήθος όλης της πολιτείας είναι το ίδιο με αυτό, αυτών που την κυβερνούν.

Η εκάστοτε Ηγεσία διδάσκει με τον τρόπο ζωής της και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους πολίτες.

Η συνέπεια των λόγων με τα έργα δεν υφίσταται ούτε στην σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα καταρρέει ΗΘΙΚΑ και φλερτάρει με ένα πρωτοφανές ναυάγιο.

Οι πολίτες παρακολουθούν και υφίστανται καθημερινά, από την πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε.,           μία μορφή Μαύρης Προπαγάνδας, οπωσδήποτε Καλοπληρωμένης.

Η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού και των καιροσκόπων της Ν.Δ. δείχνει ότι δεν σέβονται ούτε τις διατάξεις ούτε τα μέτρα, που οι ίδιοι ψήφισαν, για την πανδημία του κορονοϊού.

Η συνάντηση στην Πάρνηθα και οι συγκεντρώσεις σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Ικαρία αποδεικνύουν πως ο Πρωθυπουργός ακολουθεί την συμπεριφορά του Λουδοβίκου και καταπατεί τους νόμους, που ο ίδιος ψηφίζει.

Μεγάλη η οργή του Λαού για τα τραπεζώματα και τον συγχρωτισμό στην Ικαρία, εν μέσω κορονοϊού, την στιγμή που οι πολίτες ζουν ημέρες δυστυχίας, αποκλεισμού, απομόνωσης και πείνας.

Με «ΑΝΕΜΕΛΙΑ» και «ΛΑΘΗ» δεν μπορείς να κυβερνήσεις μία χώρα.

Αυτό δεν γίνεται σε κανένα Ευρωπαϊκό κράτος.

Δυστυχώς, η Ελληνική Κυβέρνηση κυβερνά μ’ έναν σαθρό –και όχι μόνον- τρόπο, το πλοίο που λέγεται Ελλάδα.

Η αγανάκτηση, η αβεβαιότητα, η αναξιοκρατία, ο ηλικιακός ρατσισμός, η βία, η ανηθικότητα, η κατάχρηση εξουσίας, η καθοδηγούμενη ειδησιογραφία και η μεροληψία, από την σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οδηγούν το «καράβι» στα βράχια.

Χιλιάδες χλευαστικά και απαξιωτικά σχόλια, στις αναρτήσεις του Πρωθυπουργού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καταδεικνύουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Ας δούμε μερικά.

«Κάνουν και στην Αράχωβα εμβόλια, πέρνα καμία βόλτα να κάνεις πατ-πατ στην πλάτη κανένα γεροντάκι και μετά πήγαινε για σκι».

            «Εδώ ο κόσμος κλείνεται στα σπίτια του και συ κόβεις βόλτες».

            «Ότι δεν είσαι αστροπελέκι νοημοσύνης το ξέραμε, αλλά, είσαι επικίνδυνος, αδιάφορος, υποκριτής και φυσικά ανεπαρκής».

Την αλαζονική συμπεριφορά σχολιάζουν και τα ΜΜΕ της Ευρώπης, όπως η έγκυρη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Πέραν της αντιπολιτευτικής ομοβροντίας κατά του Πρωθυπουργού, υπάρχει και η οργή του Λαού, που δεινοπαθεί «από το είπα – ξείπα» των Κυβερνώντων, οι οποίοι κονταροχτυπιούνται καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Έτσι πάμε από καραντίνα σε καραντίνα. Μέσα στο «βαθύ σκότος».

Η αγορά δουλεύει σαν «ακορντεόν», τα σχολεία ανοίγουν για να κλείσουν.

Οι επαγγελματίες έχουν κυριολεκτικά τρελαθεί. Τα ψυχοφάρμακα δίνουν και παίρνουν «με το τσουβάλι».

Τα χρέη μετακυλίονται και δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ και η Κυβέρνηση είναι εκτός ΤΟΠΟΥ και ΧΡΟΝΟΥ.

Τα ΣΟΔΟΜΑ και ΓΟΜΟΡΑ δείχνουν τον πιο βαθύ ξεπεσμό, που υπάρχει στην χώρα μας.

Έχουμε τα πιο σκληρά μέτρα με τη νέα καραντίνα αλλά και τα πιο αναποτελεσματικά, τονίζει ο καθηγητής του Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης.

Στο τελευταίο διάγγελμά του, ο Πρωθυπουργός, -μας τρέλανε με τα διαγγέλματα- το μόνο που δεν ανέφερε ήταν η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Για τον απλούστατο λόγο ότι ο ίδιος είναι ανεύθυνος, παραβιάζοντας τους νόμους που η Κυβέρνηση του κάνει.

Και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να πει έστω και μία ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ στον οργισμένο Ελληνικό Λαό –όπως γινότανε μόνον στα πρώην ολοκληρωτικά κράτη- τα άσχημα νέα έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με νέες κυρώσεις, την στιγμή που ο ψυχοπαθής Σουλτάνος φοβερίζει «Θεούς και Δαίμονες».

Ο Εθνομηδενισμός και η Παγκοσμιοποίηση απειλούν την Ελλάδα.

Η πανδημία φαίνεται πως είναι όπλο για τον έλεγχο του πλανήτη.

Κόβεται η «προσωρινή σύνταξη» και δοθεί η Εθνική με 36 ευρώ μηνιαίως … από τον Κωστή Χατζηδάκη.

Τα νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά είναι … ψίχουλα.

Οι προβλέψεις, για το τρίτο κύμα του κορονοϊού, είναι εφιαλτικές.

Πέφτουν βαριά πρόστιμα σε Ιερείς για συνωστισμό στις εκκλησίες.

Ο Άρειος Πάγος βάζει τέλος στις απελάσεις των λαθρομεταναστών.

Την … νύφη την πλήρωσε και η φτωχή γιαγιά από την Λαμία.

Οι πολίτες κάνουν μία πρόταση στους Αρεοπαγίτες, δηλαδή να φιλοξενήσουν στα δικά τους σπίτια τους λαθρομετανάστες και να τους ταΐζουν και να τους ποτίζουν αυτοί.

Τέλος, οι νόμοι στην Ελλάδα είναι σαν τον ιστό της αράχνης, που πάνω του πιάνονται τα μικρά έντομα, ενώ τα μεγάλα τον … διαπερνούν.

«Μέγας εκ μικρού και ταπεινού» έλεγε ο Δημοσθένης (384-322 π.Χ.), δηλαδή μεγάλος γίνεσαι από μικρό παιδί και εφόσον είσαι ταπεινός.

Ας γνωρίζει ο Πρωθυπουργός, πρώτον ότι διοικεί ανθρώπους, δεύτερον ότι διοικεί με βάση τους νόμους και τρίτον ότι δεν θα διοικεί για πάντα, όπως έλεγε ο τραγικός ποιητής Αγάθων (450-400 π.Χ.).©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή