ΒΟΥΝΟ ΤΑ …ΧΡΕΗ… !

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεικάποιος οικονομικά, για να διαπιστώσει την πορεία της Ελληνικής κοινωνίας. Είναι αρκετό να ζεις στην όμορφη πατρίδα μας και θα έχεις μία πλήρη και καθαρή εικόνα, για το που πάει το … καράβι της οικονομίας.

Δέκα χρόνια πέρασαν από τότε, που ο Γιώργος Παπανδρέου, μας έφερε το Δ.Ν.Τ. και μας φόρτωσε τα επαχθή μνημόνια.

Από το 2010 μέχρι σήμερα ακούμε για … Μεταρρυθμίσεις, που σημαίνει φόρους και για επενδύσεις, που ποτέ δεν ήρθαν.

Δραματική είναι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία.

Η αγορά στέρεψε από ζεστό χρήμα και οι πολίτες δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα, προκειμένου να παλέψουν την ζωή.

Παρά τις 120 δόσεις και παρά τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, που έγιναν, ο «βίος» των πολιτών έγινε «αβίωτος».

Σχεδόν 4 εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις έχουν μπει από καιρό στον … τυφώνα της καταστροφής.

Παλεύουν να ξεχρεωθούν και δυστυχώς νέα φέσια καταγράφονται καθημερινά.

Η γλώσσα των αριθμών δίνει μια ανάγλυφη εικόνα της οικονομικής κατάστασης των Ελλήνων.

Περίπου 105 δις ευρώ είναι οι οφειλές προς το κράτος. Δηλαδή το 56% του Α.Ε.Π., σύμφωνα με την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων.

Στο «καλάθι» των οφειλών υπάρχουν ακόμη 8 δις ευρώ απλήρωτοι φόροι του 2019.

Συνολικά 4.068.908 πολίτες και επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς το κράτος.

Τα πιο μεγάλα χρέη τα έχουν οι … μεγαλοκαρχαρίες, που έστησαν ή κακοδιαχειρίστηκαν επιχειρήσεις και τα φόρτωσαν στον … κόκορα …!

Έτσι στους … μεγάλους δεν γίνονται κατασχέσεις ενώ για τους … μικρούς έρχονται πλειστηριασμοί, από τον ερχόμενο Μάϊο. Βουνό λοιπόν τα χρέη.

Και μέσα σ’ αυτά τα οικονομικά χάλια και μέσα στις ψεύτικες υποσχέσεις για αύξηση μισθών και συντάξεων ξεπηδάει μία μεγάλη «γκάμα» άλλων προβλημάτων. Το πολιτικό «αλαλούμ» φέρνει και αδιέξοδα.

Μπροστά-μπροστά στην λίστα των προβλημάτων μπαίνει η «ατομική βόμβα», που λέγεται Προσφυγικό – Μεταναστευτικό. Στην πρώτη κατηγορία δηλαδή στο Προσφυγικό, αντιστοιχεί μόνο το 10% όσων μπαίνουν λαθραία στην χώρα μας. Το υπόλοιπο 90% είναι μετανάστες ή παράτυποι μετανάστες ή λαθρομετανάστες. Όταν περνάς τα σύνορα τριών – τεσσάρων χωρών δεν είσαι πλέον πρόσφυγας αλλά μετανάστης.

Η χώρα μας κινδυνεύει να μεταβληθεί σ’ ένα σύγχρονο ηφαίστειο, όπου θα χαθούν τα πάντα, δηλαδή Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια. Σήμερα η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Λέρος. Αύριο όλη η Ελλάδα …!

Ακολουθούν οι «γκάφες» της κυβέρνησης με τους Διοικητές των Περιφερειών και των Νοσοκομείων, με το θέμα του ΠΑΟΚ (Αυγενάκης Gate), με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, με το υπουργείο Μετανάστευσης και με τις διαφωνίες των Υπουργών, για εθνικά θέματα.

Ενώ ο σουλτάνος της Τουρκίας απειλεί και οργιάζει σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα στέλνει μήνυμα αδυναμίες με τις ανοιχτές διαφωνίες.

Την ίδια στιγμή, οι αλλοδαποί κακοποιοί και δολοφόνοι έγιναν ο φόβος και ο τρόμος των φιλήσυχων πολιτών αυτής της χώρας.

Τα λόγια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του πρεσβευτή των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Τζέφρυ Πάϊατ δεν εφησυχάζουν κανέναν. Αγαπούν τους Έλληνες και την Ελλάδα αλλά είναι … ερωτευμένοι με τον Σουλτάνο Ερντογάν και την Τουρκία των 80 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Όσο για το Γερμανικό σχέδιο της Μέρκελ, για την λύση του Μεταναστευτικού και την ανακατανομή των άτυπων και παράνομων αυτών ανθρώπων, όταν θα πάρουν το επόμενο εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε., δεν πείθει κανέναν. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε φυλακές ψυχών και σε «γκέτο».

Όλοι γνωρίζουν πως η Γερμανία έχει οικονομικά οφέλη από την Τουρκία και ότι στην πραγματικότητα είναι εχθρική προς την Ελλάδα.

Καζάνι που … βράζει, λοιπόν, η πατρίδα μας και ας είμαστε ΟΛΟΙ έτοιμοι για ΟΛΑ.

Τα αναθεωρητικά σχέδια της Τουρκίας πρέπει να μας βρουν όλους μας Ενωμένους και Αποφασισμένους, εάν «τρυπήσει» στο Καστελόριζο, ο Σουλτάνος.

Εάν θέλεις ΕΙΡΗΝΗ, προετοιμάσου για ΠΟΛΕΜΟ.

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …