Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βούρκωσε ο 40χρονος δράστης τριών κλοπών καταστημάτων στο Βόλο

Σε ρητή δικάσιμο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου παραπέμφθηκε ένας 40χρονος που είναι ο δράστης τριών κλοπών και άλλων δυο σε απόπειρα, καθώς η δίκη του στο Αυτόφωρο αναβλήθηκε, λόγω απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας. Ο κατηγορούμενος θα δικαστεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο 40χρονος, που έχει απασχολήσει ξανά την Αστυνομία για κλοπές, στην απολογία του υποστήριξε ότι είναι ναρκομανής και έκανε τις κλοπές για να εξασφαλίσει τη δόση του, ενώ βούρκωσε την ώρα της απολογίας και φέρεται να είπε ότι δεν θα κλέψει ξανά, αρκεί να μην πάει στη φυλακή.

Ο άνδρας συνελήφθη την Τετάρτη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βόλου, αφού έκανε απόπειρα κλοπής σε καφετέρια και για να αποφύγει τη σύλληψή του, μπήκε σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 47χρονου από την Πολωνία, προκαλώντας φθορές στον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου του.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο, δήλωσε ότι ήθελε να δικαστεί, αλλά απουσίαζαν οι μάρτυρες κατηγορίας και η δίκη αναβλήθηκε για την Τετάρτη.

Όταν η πρόεδρος του Δικαστηρίου τον ρώτησε που μένει, σχετικά με την άρση της κράτησης, ο 40χρονος απάντησε ότι μένει στη Ν Ιωνία σε νοικιασμένο σπίτι με τη μητέρα του.

Τελικά το Δικαστήριο ήρε την κράτησή του και ο κατηγορούμενος ευχαρίστησε την πρόεδρο και τον εισαγγελέα έδρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 40χρονος μεταμεσονύκτιες ώρες της Τετάρτης έσπασε το τζάμι παραθύρου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριας) της πόλης του Βόλου, ιδιοκτησίας 33χρονου, με σκοπό να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του, καθόσον έγινε αντιληπτός και αποχώρησε.

Ο 40χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Βόλου και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, μπήκε σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 47χρονου από την Πολωνία, προκαλώντας φθορές στον υαλοπίνακα της κεντρικής εισόδου του.

Ακολούθως, ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία (πένσα και κατσαβίδια).

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου διαπιστώθηκε ότι, ο συλληφθείς, κατά το χρονικό διάστημα από 29-09-2022 έως προχθές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, διέπραξε τρεις κλοπές σε ένα κατάστημα ΟΠΑΠ ιδιοκτησίας 47χρονου, σε κατάστημα πώλησης χρωμάτων, ιδιοκτησίας 42χρονου και σε κατάστημα ψιλικών 55χρονης, από τις οποίες αποκόμισε το συνολικό χρηματικό ποσό των 730 € και 2 πακέτα με στιγμιαία λαχεία (ξυστό), καθώς και μία απόπειρα κλοπής σε κατάστημα πώλησης υδραυλικών ειδών, ενός 58χρονου.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή