Βραβεία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»: Τιμώντας τους «Αφανείς» Πρωταγωνιστές

4 Feb 2020 Ελλαδα

Το «Μαζί για το Παιδί» βράβευσε για το έργο τους Αλίκη Τσιαμούρα και Λεωνίδα Κουρσούμη αλλά και όσους  υποστηρίζουν τις δράσεις της Ένωσης.

Συγκινητική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς – Τα βραβεία απένειμε η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Έντονη συγκίνηση, συναισθήματα και στιγμές καθηλωτικές ήταν τα κυρίαρχα στιγμιότυπα από την τελετή  των Βραβείων της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».  Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς τιμήθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους η κυρία Αλίκη Τσιαμούρα, Πρόεδρος της «Ένωσης την Κυριών Δράμας» και ο κύριος Λεωνίδας Κουρσούμης, δημιουργός του «Παλαιοπωλείου των Αστέγων». Τα «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής» τα απένειμε η κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Βουλής.

Το κοινό χειροκρότησε θερμά την κυρία Αλίκη Τσιαμούρα για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά της στην κοινωνία της Δράμας και τον κύριο Λεωνίδα Κουρσούμη ο οποίος συγκίνησε τους  παρευρισκόμενους με την προσωπική του ιστορία.

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»: «Εξυμνούμε την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς».

«Μια ξεχωριστή και συγκινητική ημέρα για την οικογένεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι η σημερινή. Η ημέρα των Βραβείων «Μαζί για το Παιδί».

Η φιλοσοφία  της εκδήλωσης είναι να εξυμνήσει την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς. Τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», απονέμονται σε προσωπικότητες που έχουν προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο και με τον τρόπο ζωής τους είναι παράδειγμα για όλους εμάς», είπε κατά τον χαιρετισμό της η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό αποτύπωμα της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης.

Αλίκη Τσιαμούρα – Πρόεδρος της «Ένωσης Κυριών Δράμας»: «Η σημερινή βράβευση είναι απόδειξη για  το έργο μας».

Η  κυρία  Αλίκη Τσιαμούρα τιμήθηκε με το βραβείο «Έργο Ζωής».

Το βραβείο που αντιπροσωπεύει την πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση σε ανθρώπους που  έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

Η Πρόεδρος της «Ένωσης Κυριών Δράμας» η οποία συνεχίζει με τους συνεργάτες της να προσφέρει στις ευαίσθητες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στήριξη με κάθε τρόπο αδιάκοπα επί τρεις δεκαετίες.

Η ίδια κατά την παραλαβή του βραβείου της δήλωσε:  «Είμαι πολύ ευτυχισμένη και συνάμα περήφανη, που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους ανθρώπους, ανθρώπους της προσφοράς και της αλληλεγγύης, που έχουν μάθει να δίνουν όλο τους το είναι για τον συνάνθρωπο.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς, για μένα είναι μεγάλη τιμή η σημερινή βράβευση, γιατί είναι απόδειξη, πως το έργο μας αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται από πανελλήνιους φορείς. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οργάνωση Μαζί για το Παιδί, για την υποστήριξη που προσφέρει στο σωματείο μας. Για εμάς εκτός από συνεργάτες είναι και πολύτιμοι φίλοι».

Λεωνίδας Κουρσούμης-Παλαιοπωλείο των Αστέγων: «Να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό»

Με το βραβείο «Μάθημα Ζωής» τιμήθηκε ο κύριος Λεωνίδας Κουρσούμης.

Το βραβείο αυτό απονέμεται στους ανθρώπους που ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής τους και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Η ζωή του κυρίου Λεωνίδα Κουρσούμη  είναι άξια θαυμασμού. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, το 2016, μένει άνεργος και περιέρχεται σε κατάσταση αστεγίας για 18 μήνες.

Ο κύριος Κουρσούμης δημιουργεί μαζί με άλλους δυο αστέγους το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων. Κατάφεραν να ιδρύσουν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με όραμα να βοηθήσουν και άλλους αστέγους. Ο ίδιος κατά την παραλαβή του βραβείου του τόνισε:

«Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή που κάνατε στο πρόσωπο μου. Είναι  στην ουσία μια τιμή απέναντι στους συνανθρώπους μας αστέγους που δεν το βάζουν κάτω. Που παίρνουν το κουράγιο που τους έχει απομείνει και  διαλέγουν, βάζουν μπροστά με ότι τους έχει απομείνει  για να δουν την ζωή τους με άλλη ματιά.

Αυτό που πρότεινα και ξεκινήσαμε  είναι μια πρωτοβουλία, είναι μια πράξη αγάπης. Μια πρώτη πρόταση για να στηρίξουμε ανθρώπους αστέγους.

Βασική επιδίωξη και καθημερινός αγώνας και αγωνία είναι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και να υποστηρίξουν οι ίδιοι τον εαυτό τους.

Η προσπάθεια μας είναι να δοθεί μία  ευκαιρία ώστε ο άστεγος να βρει μια πρώτη λύση. Σας  ευχαριστώ  πολύ».

Χορηγοί, εθελοντές, «πρεσβευτές», καλλιτέχνες και ΜΜΕ τιμήθηκαν από το «Μαζί για το Παιδί»

Στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκαν χορηγοί, πρεσβευτές,  εθελοντές και ΜΜΕ που στήριξαν το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» τα προηγούμενα δύο χρόνια. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τιμήθηκαν: η «πρέσβειρα» της Ένωσης, Δούκισσα Νομικού και οι καλλιτέχνες Γιώργος Χατζηνάσιος και Γιώργος Θεοφάνους και Παυλίνα Βουλγαράκη.

Μουσικός επίλογος

Ο επίλογος της εκδήλωσης ήταν μελωδικός. Ο συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους μετά την τιμητική του διάκριση από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» έπαιξε στο πιάνο το τραγούδι που έχει συνθέσει με τίτλο «Σ’αγαπώ». Τον συνόδευσαν με τις φωνές τους η Όλγα Βενετσιάνου και ο Βασίλης Πορφυράκης.

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …