Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βράβευση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. από τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου

Τιμητική βράβευση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη.

Την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022, σε μία σεμνή τελετή στο Υπουργείο Μεταναστευτικής και Ασύλου, απονεμήθηκε από τον Υπουργό, κ. Νότη Μηταράκη, η «Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β` Τάξης» στον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό, για την τεράστια προσφορά του Οργανισμού, όλα αυτά τα χρόνια, στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: ‘’Ο Πρόεδρος, Dr. Αντώνης Αυγερινός βρίσκεται άμεσα δίπλα μας σε κάθε δυσκολία. Με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ο ΕΕΣ ανταποκρίθηκε σε κάθε πρόκληση. Από την διαχείριση αναγκών σε δομές, μέχρι τις έκτακτες και ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες στο Μαυροβούνι – μετά την εμπρησμό της Μόριας – και στο ναυάγιο στην Τζιά. Συνεργαζόμενοι βάσει Μνημονίου Συνεργασίας, με πολλαπλά οφέλη για το Υπουργείο μας. Η προσφορά του παλαιότερου και μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού στην Ελλάδα από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η παρουσία του είναι καταγεγραμμένη σε όλα τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν το μεταναστευτικό στη χώρα μας”.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ανέφερε: “Περιποιεί για εμένα προσωπικά, αλλά και στο πρόσωπό μου για όλον τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ιδιαίτερη χαρά και τιμή η απονομή του συγκεκριμένου βραβείου. ο ΕΕΣ από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, στις αρχές του 2015, ήταν στις επάλξεις και δεν είναι υπερβολή να τονίσω ότι, όταν τα πρώτα σαπιοκάραβα έφταναν στις ακτές της Κρήτης και της Ρόδου, εάν δεν πήγαινε ειδικό κλιμάκιο του ΕΕΣ δε θα έβγαιναν οι πρόσφυγες μετανάστες από τα πλοία. Στη συνέχεια σε όλα τα νησιά, αργότερα σε όλη την ενδοχώρα ήμασταν παντού, καθώς έτσι επιτάσσει το καθήκον, επιτάσσει το τεράστιο πολυποίκιλο, πολυσήμαντο και πολυδιάστατο έργο του ΕΕΣ. Ένα έργο πρωτίστως εθελοντικό, ανθρωπιστικό, κοινωνικό, αλληλέγγυο και βεβαίως σήμερα με απόλυτη διαφάνεια”.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή