Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Βραβεύτηκαν 14 μαθητές των Τρικάλων από το κληροδότημα Παληχώρη

Με μια βράβευση που προσφέρει κίνητρο σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, δίνεται ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το 2021 από τον Δήμο Τρικκαίων.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμος Τρικκαίων βράβευσε 14 μαθητές και μαθήτριες των Τρικάλων, που εισήχθησαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για την εκτέλεση διαθήκης της αείμνηστης Αλεξάνδρας (το γένος Κοφίτσα) χήρας Χρήστου Παληχώρη που με το κληροδότημά της, επιβραβεύει 7 επιτυχόντες και επιτυχούσες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, βάσει της υψηλότερης κατά σειρά βαθμολογίας τους.

Οι 6 βραβευθέντες προέρχονται από τον Δήμο Τρικκαίων και η επτάδα συμπληρώνεται από μαθητή με καταγωγή από την Καστανιά Καλαμπάκας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων είναι ο εκτελεστής της διαθήκης και κάθε βραβείο αντιστοιχεί σε ποσό 1.000 €.

Η φετινή εκδήλωση ήταν εξαιρετικά λιτή και πραγματοποιήθηκε με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Τα προηγούμενα χρόνια (η αρχή έγινε το 2016 επί προεδρίας Δημοτικού Συμβουλίου του κ. Μιχ. Μπάρδα) η λαμπρότητα δεν επισκιαζόταν από γεγονότα, όπως αυτό της πανδημίας.

Φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες, που εισήχθησαν τα έτη 2019 και 2020 στις τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετέβησαν στο Δημαρχείο Τρικκαίων για αυτή την ολιγόλεπτη, αλλά άκρως σημαντική βράβευση.

Ήταν σαφής για αυτό ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος τόνισε τη σημασία των δωρεών και προσφορών πλήθους συμπολιτών στον Δήμο, που μετουσιώνονται σε ενεργή προσφορά. Επίσης, απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια στους νυν φοιτητές, επισημαίνοντας, τη σημασία της συνεχούς προσπάθειας, της στοχοθεσίας, της γενικότερης κινητοποίηση κάθε πολίτη.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Νικολέτα Μπρουζούκη δήλωσε:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων για μια ακόμη χρονιά επιβραβεύει μαθητές και μαθήτριες που με την αξιοσύνη τους συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία και πρώτευσαν κατά την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Απέδειξαν την επιμονή τους στην επίτευξη των στόχων τους και τη δύναμη της συνεχούς προσπάθειας.

Αυτή η βράβευση όμως δε θα ήταν δυνατή χωρίς την προσφορά από το κληροδότημα της αείμνηστης Αλεξάνδρας χήρας Χρήστου Παληχώρη. Το σημαντικό αυτό κληροδότημα αποτελεί μια πρόκληση για μαθητές και μαθήτριες, προκειμένου να προσπαθούν περισσότερο, να θέτουν στόχους και να τους επιτυγχάνουν. Ως Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για αυτή τη σπουδαία προσφορά που αποδεικνύει την έμπρακτη αγάπη της αείμνηστης Αλεξάνδρας χήρας Χρήστου Παληχώρη, για τον τόπο μας και τον Δήμο μας».

Βραβείο επέδωσαν και επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι κ. Κρεμμύδας, Καΐκης, Τσιγάρας, οι οποίοι ομοίως απηύθυναν θερμά συγχαρητήρια, ευχόμενοι «καλή ακαδημαϊκή πορεία» στους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

Τα βραβεία (αντιστοιχούσαν σε επιταγή των 1000 έκαστο), απονεμήθηκαν ως εξής:

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΟΥ (Διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας – Αθήνα)

ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΟΥΒΕΛΑ (Ιατρική – Αθήνα)

ΕΛΕΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΡΚΗ (Ιατρική – Θεσσαλονίκη)

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΗ (Ιατρική – Αθήνα)

ΣΩΤΗΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΝΟΥ (Νομική – Αθήνα)

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΑΓΑΡΑ (Ιατρική – Θεσσαλονίκη)

ΜΑΝΑΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ από την Καστανιά (Μαιευτική – Θεσσαλονίκη)

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΙΑΛΕΣΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ( Λογοθεραπεία – Ιωάννινα)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ (Ηλεκτρολόγων μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστών – Θεσσαλονίκη)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΜΑΡΑΓΚΟΣ ( Χρηματοοικονομικής και τραπεζικής διοικητικής – Πειραιάς)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑ (Νομική – Θεσσαλονίκη)

ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΤΑΛΟΥΚΑ (ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ – Τρίκαλα)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥΣ ΓΚΟΛΟΒΡΑΝΤΖΑΣ (Νομική – Αθήνα)

ΜΑΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ από την Καστανιά (ΦΥΣΙΚΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή