Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χαμός στο Ματσόπουλο για τα Τσιτσάνεια 2018

   Είναι γνωστό ότι τα Τρίκαλα είναι μία πόλη λάτρης της καλής λαΪκής μουσικής και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού η παράδοση που έχει πόλη στο να βγάζει μουσικούς καλλιτέχνες (ερμηνευτές, συνθέτες, στιχουργούς κτλ.) είναι μοναδική.

   Αυτό αποδείχθηκε και εχτές το βράδυ όπου ο Μύλος του Ματσόπουλου ήταν κατάμεστος αφού όλος ο διαμορφωμένος για την εκδήλωση χώρος κατακλύστηκε από Τρικαλινούς οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό μουσικό λαΪκό υπερθέαμα που ήταν αφιερωμένο στους Θεσσαλούς Δημιουργούς(Θεσσαλικό Μινόρε).

   Συγκεκριμένα, υπό τη συνοδεία εξαιρετικής λαΪκής ορχήστρας η οποία συναποτελούταν και από Τρικαλινούς μουσικούς, ερμήνευσαν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μπάμπης Αντωνίου και η Δέσποινα Ραφαήλ παλιά λαΪκά τραγούδια τα οποία έχουν αφήσει το δικό τους μουσικό αποτύπωμα και ιστορία στο ελληνικό πεντάγραμμο. Ακούστηκαν μεγάλα τραγούδια των Θεσσαλών συνθετών Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Θόδωρου Δερβενιώτη, Μπάμπη Μπακάλη, Λουκά Νταράλα, των στιχουργών Κώστα Βίρβου, Χρήστου Κολοκοτρώνη, Γιώργου Σαμολαδά καθώς επίσης και μερικά του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου.

   Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι την ενορχήστρωση επιμελήθηκε ο πιανίστας και συνθέτης Σάκης Κοντονικόλας και στο σόλο μπουζούκι ήταν ο Παναγιώτης Στεργίου.

   Η εκδήλωση έγινε υπό τη αιγίδα της Π.Ε. Τρικάλων και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

    Ήταν μια ‘’νύχτα μαγική και ονειρεμένη’’ που θα έλεγε και ο Τσιτσάνης.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή