Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξανά και από την …αρχή η επέκταση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων

Ο εργολάβος εγκατέλειψε το έργο – Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση;

Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που τα τελευταία χρόνια ασχολούνται με την επέκταση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων. Ένα σχολείο στην καρδιά της πόλης, στο οποίο φοιτούν πολλά παιδιά της περιοχής του κέντρου και που κτηριακά δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλων αυτών των μαθητών.

Παρόλο που ένα χρόνο πριν, ξεκίνησαν υποτίθεται οι εργασίες επέκτασης με τη χρηματοδότηση του έργου μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης και προγραμματική σύμβαση της Π.Ε. Τρικάλων με τον Δήμο Τρικκαίων, οι εργασίες όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκαν αλλά έμειναν σε πρώιμο στάδιο, με τον εργολάβο να εγκαταλείπει τελικά το έργο.

Το θέμα όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, ανέδειξε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Καϊκης, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι λόγω των κακοτεχνιών που παρέμειναν στον προαύλιο χώρο του σχολείου και που προέκυψαν από την προετοιμασία του χώρου για να μπει ο εργολάβος, υπήρξε και μικροτραυματισμός παιδιού.

Το ζήτημα είναι σοβαρό και επιτακτικό να λυθεί άμεσα. Σύμφωνα με την απάντηση της δημοτικής αρχής, θα πρέπει να τρέξει νέος διαγωνισμός ώστε να βρεθεί ο εργολάβος που θα αναλάβει τις εργασίες έγκαιρα και γρήγορα μιας και δεν αποκλείεται να χαθεί η ευκαιρία της χρηματοδότησης. Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για το κέντρο. Όπως επισημάνθηκε και σε σχετικό ρεπορτάζ του Τrikalanews.gr, η συνεχής αύξηση των κατοίκων λόγω της αυξημένης ανέγερσης πολυκατοικιών σε κεντρικούς οδούς των Τρικάλων, αυξάνει και τις ανάγκες σε σχολικές μονάδες στην περιοχή. Και η επέκταση του 5ου Δημοτικού Σχολείου, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει σε σημαντικό βαθμό το αυτό το ζητούμενο.

Διαβάστε επίσης:

Τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί μείζον ζήτημα του κέντρου των Τρικάλων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή