Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξανά στην επικαιρότητα τα …σχέδια για το «νησάκι» του Αγιαμονιώτη ποταμού

Εκ νέου ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων αλλά με το …μυαλό στον «Μύλο των Ξωτικών».

Ακόμη μια ανακοίνωση για το πολύπαθο «νησάκι» του Αγιαμονιώτη ποταμού, εξέδωσε σήμερα η Δημοτική Αρχή Τρικάλων και μετά την πρόσφατη σκληρή κριτική που δέχθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για «αθέτηση υποσχέσεων» όσον αφορά τα «αντισταθμιστικά οφέλη» για την περιοχή που «σηκώνει» το κύριο βάρος του «Μύλου των Ξωτικών».

Παρόλο που πέρυσι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει κονδύλι για έργα που …διαφημίστηκαν και πάλι μέσα από «δελτίο προπαγάνδας» του Δήμου Τρικκαίων αλλά ουδέποτε έγιναν, φέτος εγκρίθηκε και νέο κονδύλι που προκάλεσε την αντίδραση σχεδόν της αντιπολίτευσης «για αποφάσεις που παίρνονται και δεν υλοποιούνται».

Σήμερα όμως, η Δημοτική Αρχή, ανακοίνωσε ότι δημοσιεύτηκε διακήρυξη για διαμόρφωση περιπατητικής διαδρομής στο «νησάκι» προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, ανατρέποντας τις αρχικές της εξαγγελίες για διαμόρφωση αθλητικού πάρκου με γήπεδα άθλησης…
Αυτό, οφείλεται ότι αν ήταν να αποδοθεί όντως το «νησάκι» στο κοινό με αθλητικούς χώρους, τότε θα έπρεπε να βρεθεί άλλος χώρος για τον «Μύλο των Ξωτικών» για να μπαίνει το …λούνα πάρκ και οι άλλες εμπορικές δραστηριότητες του θεματικού πάρκου.

Συνεπώς με μια περιπατητική διαδρομή «χρυσώνεται το χάπι», προστίθεται ξύλινη περίφραξη που έτσι και αλλιώς ήταν απαραίτητη για την διαφύλαξη του χώρου κατά την λειτουργία του «Μύλου των Ξωτικών», θα επισκευαστούν οι παλιές γέφυρες σύνδεσης της πόλης και της γειτονιάς με το «νησάκι» (πριν καταρρεύσουν) θα καθαρισθεί ο χώρος (που θα έπρεπε να γίνεται συχνά γιατί είναι εντός οικιστικού χώρου) και θα φωτιστεί (απουσία δημοτικού φωτισμού σε συνοικία) λόγω … «Μύλου των Ξωτικών».

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών ανάκτησης του έργου λήγει στις 8 Μαρτίου, θα ακολουθήσει η γνωστή διαδικασία ανάδειξης εργολάβου, ενστάσεων κ.λ.π. και αφού περάσει λογικά και ο Μάϊος, ο εργολάβος, θα πρέπει σε …6 μήνες να ολοκληρώσει το έργο, ώστε να προλάβει η Δημοτική Αρχή Τρικάλων τον νέο «Μύλο των Ξωτικών» που θα διεξαχθεί λόγω της περιπατητικής διαδρομής σε λιγότερη λάσπη.

Ουσιαστικά το συγκεκριμένο έργο «φωνάζει» πως δεν είναι παρά … υποδομή για τον «Μύλο των Ξωτικών» και σε καμιά περίπτωση με αυτά που αναφέρονται …υποδομή για την μετατροπή του χώρου σε σύγχρονο αθλητικό πάρκο όπως αρχικά είχε υποσχεθεί η Δημοτική Αρχή και όπως θα επιχειρεί να το παρουσιάσει.

Περιμένουμε να δούμε στο μέλλον και τις υπόλοιπες …12 όπως προαναγγέλλει επεμβάσεις στον χώρο για να δούμε τι ακριβώς σχεδιάζει που δεν θα είναι με το …μυαλό στον «Μύλο των Ξωτικών».
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή