Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χάρης Θεοχάρης: Αναγκαία η επανεξέταση των κριτηρίων επιχορήγησης των δήμων το 2018

Την ανάγκη επανεξέτασης των κριτηρίων επιχορήγησης των δήμων για το 2018, επισημαίνει σε ερώτησή του στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

Η κατανομή των οικονομικών ενισχύσεων στους δήμους πραγματοποιείται βάσει του πληθυσμιακού κριτηρίου, με σκοπό την κάλυψη τόσο των λειτουργικών δαπανών όσο και των επενδυτικών δραστηριοτήτων και έργων υποδομής.

 
Η συγκεκριμένη πρακτική, ωστόσο, οδηγεί στην αγνόηση ποιοτικών στοιχείων, όπως ο τύπος και η γεωγραφική έκταση κάθε δήμου, με συνέπεια την άνιση οικονομική ενίσχυση ειδικά όσον αφορά σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα όπως το προσφυγικό.
 
Ο κ. Θεοχάρης ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς εάν υπάρχει προγραμματισμός να κατηγοριοποιηθούν οι δήμοι τόσο ως προς το είδος των προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν όσο και ως προς τον τύπο κάθε δήμου (αγροτικός, ορεινός, νησιωτικός) με σκοπό την τροποποίηση των ποσών της κρατικής επιχορήγησης εντός του 2018 σε σχέση με προηγούμενα έτη.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή