Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χάρης Θεοχάρης: Ανέτοιμος ο ΕΦΚΑ να καταβάλει τις εκκρεμείς συντάξεις

«Όσο οι νέοι εργαζόμενοι νιώθουν πως τους κλέβει το κράτος με τις εισφορές και όχι ο εργοδότης που τους λέει να τους πληρώσει "μαύρα", το ασφαλιστικό δεν θα λυθεί», τόνισε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά την συζήτηση επίκαιρης επερώτησής του στη Βουλή για τις εκκρεμείς συντάξεις.
«Ο ΕΦΚΑ είναι παντελώς ανέτοιμος, όπως αποδείκνυε το έγγραφο που είχα παρουσιάσει σε επίκαιρη ερώτηση προς τον κ. Πετρόπουλο στις 20 Ιουλίου. Τότε μου είχε πει πως το έγγραφο αυτό δεν είναι επίσημο. Όμως η πραγματικότητα διαψεύδει τον κ. Πετρόπουλο και το Υπουργείο: 300.000 οι εκκρεμείς συντάξεις, ενώ η αναμονή είναι τεράστια που στις επικουρικές φτάνει τα 3.5 έτη», ανέφερε ο ανεξάρτητος Βουλευτής και παρουσίασε συνοπτικά ολοκληρωμένη πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος με παρεμβάσεις στην φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές, λέγοντας τα εξής:
«Πρώτον, μια μείωση των εισφορών κατά 8% μειώνει την ανεργία στο 8-9% από τις αρχές της δεκαετίας το 2020, ενώ αυξάνει τη μέση σύνταξη μακροπρόθεσμα κατά 15%, χωρίς να επιβαρύνει σημαντικά τα δημοσιονομικά μεγέθη. Δεύτερον, θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τον ακατάσχετο λογαριασμό που παραμένει ανενεργός παρά τη θέσπισή του από τον Δεκέμβριο του 2016. Όσο οι μικρομεσαίοι ζουν στην εντατική δε θα δούμε ούτε υγιή αύξηση της απασχόλησης ούτε αύξηση των εσόδων που θα τονώσει τα δημόσια οικονομικά.

Τέλος αντί για "τσουνάμι" κατασχέσεων ένας πραγματικός εξωδικαστικός συμβιβασμός που θα περιλαμβάνει μόνο ταμεία, εφορία και τράπεζες και άρα θα ολοκληρώνεται χωρίς δικαστική επικύρωση ταχύτατα, θα μπορέσει να σώσει όσες επιχειρήσεις μπορούν να σωθούν για να αλλάξει σελίδα η οικονομία μας, μακριά από τη μιζέρια και την θηλιά των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι νέοι θέλουν να αποδράσουν, οι μεσήλικες είναι εγκλωβισμένοι και οι ηλικιωμένοι είναι σε απόγνωση. Δε βλέπουμε ούτε σχεδιασμό ούτε οργάνωση. Δεν βλέπουμε αποτελεσματικότητα. Και το χειρότερο, δεν βλέπουμε να σας ενδιαφέρει».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή