Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χάρης Θεοχάρης: Η Κυβέρνηση απορρυθμίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις

Στην ομιλία του, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Χάρης Θεοχάρης τόνισε τα εξής:

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Με το σχέδιο νόμου που φέρνει η κυβέρνηση μάλλον απορρυθμίζει παρά οργανώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τι εξυπηρετεί το άρθρο 3 το οποίο εισάγει μία κυριολεκτικά φωτογραφική διάταξη για την επαναφορά Αξιωματικών Ειδικής Μονιμότητας;

Την εξυπηρέτηση ημετέρων;

Γιατί υπάρχει προτίμηση για τη συγκεκριμένη κατηγορία στελεχών αποκλείοντας στελέχη από Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) που τα τελευταία χρόνια καλύπτουν τις  επιχειρησιακές ανάγκες των ελικοπτέρων;

Τι εξυπηρετεί το άρθρο 27 το οποίο εισάγει τον κομματικό συνδικαλισμό στις ένοπλες δυνάμεις και με φωτογραφικό επίσης τρόπο καταργεί τις ενώσεις στρατιωτικών σε επίπεδο περιφέρειας όπως η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, σε μία μάλλον απέλπιδα προσπάθεια του υπουργού Άμυνας να προσδώσει νομιμότητα στην τέως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ);

Αναρωτιέμαι:

– Για ποιο λόγο θα πρέπει να διαλυθούν οι ενώσεις στρατιωτικών;

– Για ποιο λόγο δεν πρέπει να μετέχουν οι στρατιωτικοί σε ενώσεις ή σωματεία, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα;

– Γιατί αποφασίστηκε η θεσμοθέτηση ενός μοναδικού φορέα, της ΠΟΕΣ, με απτό τον κίνδυνο  του κομματισμού;

Κύριε Υπουργέ,

Όταν λέτε ότι οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να μείνουν εκτός κομματικών αντιπαραθέσεων πρέπει να το αποδεικνύετε εμπράκτως.

Με τα  άρθρα  8 και 9 αποφασίσατε  τα έσοδα από τη διάθεση υλικού που θα εκποιείται ή θα πωλείται ως εύχρηστο δε θα κατευθύνονται στα Μετοχικά Ταμεία- όπως ισχύει μέχρι σήμερα αλλά στον κρατικό προϋπολογισμό.

Μόνο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών διάφορα ποσά μπορεί να εκταμιεύονται αποκλειστικά σε ό,τι αφορά τα Γενικά Επιτελεία και σε καμία περίπτωση τα ταμεία των ενόπλων δυνάμεων.

Παραδίδετε τα Μετοχικά Ταμεία των Τριών Κλάδων στον υπουργό οικονομικών! Αυτό κάνετε!

Όπως παραδώσατε και τους συνταξιούχους των ενόπλων δυνάμεων στον κ. Κατρούγκαλο!

Θετική σε κάθε περίπτωση είναι η δημιουργία Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών για την πρόληψη και διερεύνηση οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς στον χώρο του υπουργείου και των ενόπλων δυνάμεων.

Λέτε στο νομοσχέδιο για οικονομική μέριμνα των ενόπλων δυνάμεων όταν  δεν έχετε προχωρήσει ακόμα σε αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών και στην υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ.

Προχωρήσατε όμως-εφαρμόζοντας τον Νόμο Κατρούγκαλου (Ν.4387/2016) εντελώς αιφνιδιαστικά από 1/10- σε επιπλέον περικοπές των συνταξιούχων στρατιωτικών ιδιαίτερα όσων κατείχαν ειδικότητες ή εξειδικεύσεις  που ο Νόμος χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνες».

Γνωρίζετε ότι οι συνταξιούχοι αυτών των ειδικοτήτων έχουν χάσει πάνω από το 70% των αποδοχών τους από το 2010 μέχρι σήμερα;

Καταθέτω στα πρακτικά της Βουλής ανακοίνωση του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΧΕΤΙΚΟ 1). Αποδεικνύεται ότι οι περικοπές, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, καθορίζουν, για παράδειγμα, ότι ο συνταξιούχος Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με πάνω από 40 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και ανεξάρτητα αν είχε και κάποια από τις επικίνδυνες ειδικότητες, θα έχει αποδοχές περί τα 1450 ευρώ.

Φαντάζεται εύκολα κάποιος τι συμβαίνει στις κατώτερες βαθμίδες της στρατιωτικής ιεραρχίας.

Και πάμε στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Η μόνη σίγουρη δέσμευση που αποσπάσαμε ως χώρα από αυτό το ταξίδι που τόσο πολύ πούλησε επικοινωνιακά η κυβέρνηση  είναι αυτή της αναβάθμισης των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16! Με τον κ. Τραμπ να μας ευχαριστεί για τις θέσεις εργασίας στη χώρα του.

Αλλά και για αυτό κανείς δεν ξέρει που είναι η αλήθεια.

Από την μία ακούμε κόστος αναβάθμισης που φθάνει τα 2,4 δις ευρώ ,από την άλλη τα 1,1 δις ευρώ.

Για να βάλουμε επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους, έγγραφο του οργανισμού Defence Security Cooperation Agency, του Αμερικανικού Πενταγώνου με ημερομηνία 17/10/2017 το οποίο και καταθέτω στα πρακτικά (ΣΧΕΤΙΚΟ 2), αναφέρει ότι το κόστος της αναβάθμισης θα  ανέλθει στα 2,4 δις δολάρια και ότι δεν υπάρχουν Αντισταθμιστικά Οφέλη.

Τα Αντισταθμιστικά Οφέλη που καταργήθηκαν και τα κατηγορούσατε για εκκολαπτήριο διαφθοράς .

Κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης,

Από την άλλη ο υπουργός προβλέπει κόστος 1,1 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα σε Αντισταθμιστικά Ωφέλη (ΑΩ) και σε αόριστο πρόγραμμα βοήθειας.

Πήρατε το σενάριο του ΠΑΣΟΚ του 80 και το υλοποιείτε. Ζούμε για δεύτερη φορά την ιστορία του 80 ως φάρσα.

– Διώξατε τους ενοχλητικούς από το κόμμα σας, όπως τότε

– Πουλήσατε τον υπουργό σας όταν κόντραρε την Εκκλησία, όπως τότε.

– Κάνετε τη μια κωλοτούμπα- σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα και της χώρας- μετά την άλλη, όπως τότε.

– Ανανεώσατε τη συμφωνία της Σούδας, όπως τότε. Γιατί δε φωνάζετε «ο αγώνας τώρα δικαιώνεται», αναρωτιέμαι.

– Και από την αγορά του αιώνα τότε, περάσαμε στην αναβάθμιση του αιώνα τώρα.

Ελπίζετε τώρα να βρείτε και έναν Τσοβόλα να τα δώσει όλα πριν τις εκλογές. Δε θα τον βρείτε.

Ούτε και την ψήφο σας.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή