Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χάρης Θεοχάρης: Η περίπτωση Ζουράρι συμπυκνώνει την αστειότητα του πολιτικού συστήματος

«Βλέπουμε τον κ. Ζουράρι να κάνει αυτές τις ανεκδιήγητες δηλώσεις και μια κυβέρνηση η οποία όταν εκείνος έλεγε ότι δεν πειράζει αν χάσουμε μερικά νησιά, τον κράτησε στη θέση του, ενώ σήμερα που μίλησε εναντίον ποδοσφαιρικών ομάδων, τον διώχνει.

Η αστειότητα του πολιτικού συστήματος συμπυκνώνεται ακριβώς σε αυτή την αντιμετώπιση», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

 
Ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, υπογράμμισε ότι σε αυτό «περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις που άλλες είναι σωστές και άλλες γίνονται στο πόδι, όμως τα μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί για τα επόμενα χρόνια. Υπό αυτή την έννοια έχει δίκιο η κυβέρνηση όταν υποστηρίζει ότι δεν φέρνει νέα μέτρα, αλλά ταυτόχρονα κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό».
 
Σχετικά με τη συζήτηση γύρω από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, ανέφερε ότι «η χώρα βγαίνει στις αγορές αλλά αυτό δεν έχει μόνο θετικές επιπτώσεις, έχει και αρνητικές. Τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους και της ανάπτυξης θα είναι λιγότερα διότι θα αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού.
 
Οι αγορές δεν ζητούν επιτήρηση κάθε τρεις μήνες αλλά πού θα καταλήξουμε; Μας το είπε χθες ο κ. Βίζερ. Θα έχουμε τις αγορές που θα καθορίζουν υψηλότερα επιτόκια και την εποπτεία αν θέλει η κυβέρνηση να μειώσει το χρέος. Άρα, θα έχουμε και την εποπτεία και τις αγορές μαζί, ήτοι δύο αφέντες πάνω από το κεφάλι μας».
 
Αναφορικά με τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο κ. Θεοχάρης παρατήρησε ότι είχαν πάντοτε μια δύσκολη σχέση με τις φορολογικές αρχές.
 
«Έδιναν εντολές χωρίς η ΑΑΔΕ να μπορεί να κάνει ορθολογικό προγραμματισμό επειδή ακριβώς δεν ήξερε πόσες εντολές θα δώσουν οι εισαγγελείς. Σε αυτό το πρόβλημα είχα προσπαθήσει ως ΓΓΔΕ να βρούμε ένα modus operandi με τους οικονομικούς εισαγγελείς, τώρα οι κυβέρνηση τους διαχωρίζει.
 
Εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή διότι πιο σημαντικό είναι να δούμε το αποτέλεσμα που φέρνει κάθε φορέας. Μια αποτίμηση. Τι έχουν κάνει οι οικονομικοί εισαγγελείς; Είναι πετυχημένος θεσμός ή πήγαμε προς τα πίσω; Πάντοτε θεσμοθετούμε πάνω στην προηγούμενη θεσμοθέτηση χωρίς να κάνουμε απολογισμό», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή