Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Χάρης Θεοχάρης: Η χώρα να εκπληρώσει τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας

«Το πλαίσιο που κινείται η κυβέρνηση είναι περίπου το ίδιο με αυτό που κινήθηκαν οι κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η εξωτερική πολιτική της χώρας σε αυτό το ζήτημα έχει δημιουργήσει μια κοινή θέση και στάση», υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «χωρίς να έχω τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων, είδα χθες τον κ. Κοτζιά (στην τελετή αναγόρευσης του ισραηλινού προέδρου σε επίτιμο διδάκτορα του ΠΑ.ΠΙ), και ακούστηκε αισιόδοξος, ότι θα καταφέρει να φέρει μια έντιμη και σωστή συμφωνία, σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας».

Σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο κ. Θεοχάρης παρατήρησε ότι «υπάρχουν και ζητήματα διαδικαστικά. Μιλάμε για μια συμφωνία η οποία θα μπορέσει να υλοποιηθεί. Εάν υπάρξουν πισωγυρίσματα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, χωρίς να χάνει η χώρα μας κάποιο από τα κεκτημένα τα οποία έχει κερδίσει τα προηγούμενα χρόνια».

Για το γενικότερο κλίμα και τις αντιδράσεις στο θέμα αυτό, επεσήμανε ότι «πάρα πολύς κόσμος έχει ευαισθησία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μακεδονίας, η οποία έχει φουντώσει περισσότερο διότι βρισκόμαστε σε μια 8ετία κρίσης που έχει ανατρέψει τις ζωές των συνανθρώπων μας».

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει ο ίδιος στη Βουλή, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προσπαθήσει να ενώσει τις φωνές του πολιτικού κόσμου, να κρατά ενήμερη με θεσμικό τρόπο την αντιπολίτευση ώστε και αυτή να παίξει τον ρόλο που πρέπει για την ομοψυχία του ελληνικού λαού.

«Στο μυαλό μας πρέπει να βρίσκεται το πώς θα λύσουμε ένα πρόβλημα με τρόπο που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε μπροστά με σχέσεις καλής γειτονίας. Να αποδείξουμε ότι είμαστε πόλος σταθερότητας, να στραφεί η χώρα μας στο πώς θα χτίσει το μέλλον της και όχι στο πώς θα τσακώνεται για το παρελθόν της», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή