Χάρης Θεοχάρης: Πλήρη αποτυχία στη διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων

Πλήρη αποτυχία στη διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων καταλόγισε στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή.
 
«Εκ του συνόλου 138.000 περίπου εκκρεμών συντάξεων θα έχουν εκδοθεί μόλις 60.000 με 70.000  μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οπότε λήγει η διορία συμμετοχής της ΕΕ για την κάλυψη των σχετικών κονδυλίων», τόνισε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε «1,37 δις ευρώ χρωστάτε στους Έλληνες συνταξιούχους, τα οποία δεν έχουν δοθεί», είπε απευθυνόμενος στον αρμόδιο υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο και συμπλήρωσε «Το νέο χρονοδιάγραμμα μέχρι τον Ιούνιο του 2018 προβλέπει ότι τα μισά χρήματα για τις συντάξεις, το 50%, θα δοθούν από τον κορβανά του ΕΦΚΑ με συνέπεια να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και να χαθούν εκατοντάδες εκατομμύρια της ευρωπαϊκής βοήθειας».
 
Αναφερόμενος στο non-paper που δημοσίευσε η εφημερίδα  "Ελεύθερος Τύπος" , ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε ότι «αυτό επιβεβαιώθηκε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ότι δηλαδή δεν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο για τη διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών συντάξεων ούτε φαίνεται πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι την διορία του Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να εξασφαλίσουμε με την βοήθεια της ΕΕ την πληρωμή των συντάξεων. Ο ΕΦΚΑ ταλαιπωρεί όλους τους Έλληνες πολίτες επειδή υπάρχει έλλειψη σχεδίου, υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης επισημαίνοντας  ότι «η διοίκηση του ΕΦΚΑ αναγκάστηκε να δώσει κίνητρα απόδοσης στους υπαλλήλους, ένα γρηγορόσημο, για να κάνουν τη δουλειά τους, εξαιτίας της ανοργανωσιάς, της προχειρότητας και της αποτυχίας των δομών λειτουργίας των υπηρεσιών».


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή