Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεχειλίζει η απόγνωση στα Μεγάλα Καλύβια (φωτο & video)

Όσα επισήμαναν σε κλίμα έντασης και αγανάκτησης σε δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη – Νεκρά ζώα, αποζημιώσεις, κατοικίες και σχολεία σε προτεραιότητα 

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχαν οι κάτοικοι και πληγέντες των Μεγάλων Καλυβίων με τον δήμαρχο Νίκο Σακκά και τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.

Εκεί μέσα σε ένα κλίμα αγανάκτησης και πολλές φορές έντασης, εξέθεσαν την κατάσταση ζητώντας άμεσα λύσεις σε μια σειρά ζητημάτων.

Σε προτεραιότητα φυσικά το ζήτημα των νεκρών ζώων. Οι κάτοικοι μιλούν για μια υγειονομική βόμβα στο χωριό ενώ οι ίδιοι πλέον λόγω της σήψης των ζώων δεν μπορούν να βγάλουν τα ζώα τους από στάβλους. Π¨οσο μάλλον όταν μιλάμε για 2000 νεκρά ζώα περίπου.

Τελικά, τόσο από τον δήμαρχο Ν. Σακκά όσο και από τον Χρ. Μιχαλάκη, αναφέρθηκε ότι σήμερα ξεκίνησαν ψεκασμοί για προληπτικούς λόγους στο χωριό και σήμερα θα διαθέσουν μέσω τριών εργολάβων και όσων μηχανημάτων υπάρχουν στη διάθεσή τους, η συλλογή ζώων τα οποία λόγω της έκτακτης ανάγκης που επικρατεί δεν θα καούν αλλά θα θαφτούν σε σημείο που θα υποδείξουν οι τοπικοί εκπρόσωποι.

Θυμίζουμε ότι, χθες είχε γίνει ταφή ζώων κοντά στο υδραγωγείο κάτι που δεν προβλεπόταν και πλέον αποκαθίσταται η αστοχία.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις, τα Μεγάλα Καλύβια είναι από τα έξι χωριά που αποζημιώνονται στο 100% των ζημιών χωρίς να γίνονται έλεγχοι από κλιμάκια με τους κατοίκους να λαμβάνουν μέσα στις επόμενες μέρες εφόσον κάνουν αίτημα για οικοσκευές το ανώτατο ποσό που προβλέπεται ύψους 6.600 ευρώ.

Βέβαια όλα αυτά είναι τεχνικές λεπτομέρειες. Το ζητούμενο παραμένει η επόμενη μέρα που παραμένει σχεδόν ακατόρθωτη στο μεγαλύτερο χωριό του δήμου Τρικκαίων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή