Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεδιπλώθηκαν σελίδες του παρελθόντος και της ιστορίας στους Σοφάδες

Ένας διαφορετικός αγώνας ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Σοφάδων, υπό την αιγίδα του Δήμου Σοφάδων.

Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των Σοφάδων και της ομάδας παλαίμαχων «Άγιος Γεώργιος Λεμεσού» που είναι μέλος του Ποδοσφαιρικού Ομίλου Βετεράνων "Μεσόγειος", αναμετρήθηκαν σε φιλικό παιχνίδι ξεδιπλώνοντας σελίδες του παρελθόντος και της ιστορίας. Μάλιστα στο φιλικό συμμετείχαν και βετεράνοι μέλη της «Μεσογείου» από πολλές περιοχές της Ελλάδας (Βόλος, Καλαμάτα, Πάτρα, Τζια κλπ).

Σκοπός ήταν να τιμηθούν οι αξιωματικοί και στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, που πολέμησαν στην Κύπρο το 1974. Αν και το σκορ δεν έχει σημασία σε τέτοιους αγώνες, για την ιστορία και μόνο η ομάδα της Κύπρου επικράτησε με 4-1, με όλους όσους συμμετείχαν να επιδεικνύουν τις ποδοσφαιρικές τους αρετές.

Δέηση και Τρισάγιο

Πριν το φιλικό και σε κλίμα συγκίνησης, στην προτομή του αγνοούμενου Δημήτρη Τσουκνίδα που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία Σοφάδων έγινε δέηση υπέρ ταχείας απελευθερώσεως των αγνοουμένων και τελέστηκε τρισάγιο για να τιμηθεί η μνήμη όσων χάθηκαν εκείνη την περίοδο, από τον Αιδεσιμολογιότατο π. Ηλία Γώγο.

Ακολούθως κατέθεσαν στεφάνια ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο πρόεδρος των παλαίμαχων Σοφάδων κ. Ευθύμιος Γρίβας και ο πρόεδρος των παλαίμαχων Κύπρου.

Αδελφοποίηση

Μετά τον αγώνα παρατέθηκε δείπνος όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών, αδελφοποίηση σε επίπεδο βετεράνων ενώ ο Σύλλογος παλαίμαχων Σοφάδων εντάχθηκε στον όμιλο «Μεσόγειος» που αριθμεί 69 μέλη σε Ελλάδα και Κύπρο. Μάλιστα ο κυπριακός Σύλλογος ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρο τον Δήμαρχο κ. Θάνο Σκάρλο και επίτιμο μέλος τον κ. Ευθύμιο Γρίβα, με τους εκπροσώπους του να μιλούν με θερμά λόγια για την άριστη φιλοξενία του Δήμου και των παλαίμαχων και τους απηύθυνε πρόσκληση για αντίστοιχη εκδήλωση στην Κύπρο.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων σημείωσε ότι «Ο Δήμος Σοφάδων τιμά όσους αγωνίστηκαν για να υπερασπίσουν τα ιδανικά και τις αξίες. Υποκλίνεται στη μνήμη των πεσόντων και εκφράζει το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους ηρωικούς, Κυπρίους και Ελλαδίτες, υπερασπιστές της Μεγαλονήσου.

Τέτοιες εκδηλώσεις δεν αποτελούν μόνο εκδηλώσεις μνήμης για το παρελθόν αλλά εκδηλώσεις «οδηγό» για το μέλλον καθώς φανερώνουν ακόμα μια φορά τους αδελφικούς δεσμούς αίματος μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου».

Ιδιαίτερα συγκινημένος στο χαιρετισμό του, ο κ. Ευθύμιος Γρίβας ευχαρίστησε τους Κύπριους για την έλευσή τους στους Σοφάδες, καθώς και για την αδελφοποίηση. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η εκδήλωση έχει ως στόχο να τιμήσει όλους αυτούς που αγωνίζονται ώστε να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη όλων όσων πολέμησαν γενναία.

Η παρουσία των δύο ποδοσφαιρικών ομάδων και η αδελφοποίηση των Συλλόγων αποδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς με τους αδερφούς μας Κύπριους».

Από τον Δήμο Σοφάδων
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή