Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ξέφραγο Αμπέλι» ο Δήμος Πύλης

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ;;;;;;;

Σε παλαιότερη ανάρτησή μου σχετικά με τον ανεμολογικό ιστό ανάμεσα στις κοινότητες Ροπωτού και Παλαιοκαρυάς κάποιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι δεν ξέραν τίποτα και ότι δεν είχαν ενημερωθεί .

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, μια χαρά το ξέρανε και απλά με ή χωρίς δόλο αδιαφορούσαν. Πολύ σύντομα, μετά από μία σχετική κακοκαιρία ο συγκεκριμένος ανεμολογικός ιστός(λόγω κακής κατασκευής) έπεσε γεμίζοντας το δάσος με σίδερα και σιδερένια κουτιά. Με την πρώτη ευκαιρία και μετά την πάροδο του χειμώνα, η εταιρία  στις αρχές της άνοιξης ξανά έστειλε τα συνεργεία της και έστησαν, καθώς και έθεσαν σε λειτουργία  τον ανεμολογικό ιστό προκειμένου σε δεύτερη φάση να συντάξουν μελέτη και στη συνέχεια να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες.

Κανείς από το δήμο Πύλης δεν πήγε στο συγκεκριμένο σημείο να ελέγξει την χρήση του περιβάλλοντος χώρου (πέριξ της κεραίας). Επίσης, όπως φαίνεται ούτε η δασική υπηρεσία ή το τοπικό δασονομείο δεν έκαναν έλεγχο στο χώρο όπως όφειλαν σήμερα ο συγκεκριμένος χώρος κάποια στρέμματα γύρω από την κεραία έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Αρχικά, η εταιρεία όπως όφειλε, έπρεπε να  αποσύρει τον παλιό ανεμολογικό ιστό, πράγμα που δεν έκανε και άφησε το μέρος γεμάτο  σίδερα και βιομηχανικά σκουπίδια, παράλληλα όμως  έστησε το νέο ιστό.

Προφανώς, οι άνθρωποι της εταιρείας θεώρησαν ότι ο πρώτος  ανεμολογικός ιστός  δεν έπεσε από καιρικές συνθήκες και κακοτεχνία δικιά τους, αλλά από δολιοφθορά. Έτσι έφεραν στο συγκεκριμένο χώρο και εγκατέστησαν φύλακα, εικοσιτετραώρου βάσεως, φυσικά χωρίς καμία άδεια. Ο άνθρωπος της εταιρείας, προέβη σε μία σειρά ενεργειών και παράνομων πράξεων που έχουν να κάνουν με καταπάτηση και με παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας.     Ειδικότερα, δημιούργησε τρεις ξύλινες κατασκευές, μικρές καλύβες με στέγη χωρίς όπως μας είπε ο ίδιος καμία άδεια. Παράλληλα, προέβη σε κόψιμο μεγάλης ποσότητας χλωρών ελάτων προκειμένου να χρησιμοποιήσει την ξυλεία για κατασκευές και για καύσιμη ύλη. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος της εταιρείας σε ρόλο φύλακα διαμένει και διανυκτερεύει στην ύπαιθρο .

Όλα όσα προανέφερα αποτελούν βασικές παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας τόσο η υποβάθμιση του δασικού χώρου όσο και οι αυθαίρετες κατασκευές , η παράνομη υλοτομία, και η κατασκήνωση εντός δημοσίου δασικού χώρου.

Είναι μεγάλη η ευθύνη της δασικής υπηρεσίας και του τοπικού δασονομείου που δεν ασκούν τον έλεγχο ή κλείνουν τα μάτια τους κάνοντας χατίρια σε κάποιους .

Φυσικά και τα αρμόδια τμήματα του δήμου Πύλης φέρουν τεράστια ευθύνη

Επίσης καλό θα είναι το σύνολο των κοινοτήτων που θίγονται να  ενδιαφερθούν και να μην ζητάνε ευθύνες εκ των υστέρων.

Σας παραθέτω το φωτογραφικό υλικό και προτρέπω όσους μπορούν να επισκεφτούν το χώρο της κεραίας καθώς και να προβούν σε καταγγελίες

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΡΟΝΑΤΣΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
« ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ »

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή