Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξέφυγε (και πάλι) ο Μαρκόπουλος στην Εξεταστική: Στοχοποιεί τον εφέτη – ανακριτή Λάρισας

Αποχώρησαν οριστικά από την Εξεταστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες

Για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Μαρκόπουλος βρέθηκε σε έξαλλη κατάσταση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, βάλλοντας κατά του εφέτη – ανακριτή Λάρισας, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν στοχοποίησε μάρτυρες αλλά και την ίδια την ευρωπαία εισαγγελέα, Πόπη Παπαδρέου, που εντόπισε αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας για τον Κώστα Καραμανλή.

Αφορμή για τη νέα αντιθεσμική παράκρουση του προέδρου της Επιτροπής ήταν η απάντηση της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος απέστειλε αίτημα στην Εισαγγελία για να διαβιβαστεί η δικογραφία για την τραγωδία προκειμένου να μην προκύψουν ελλιπή πορίσματα.

Ειδικότερα, όταν ο κ. Κόκκαλης εγκάλεσε το προεδρείο για την καθυστέρηση της διαβίβασης της δικογραφίας, ο κ. Μαρκόπουλος αντέτεινε πως «μας εγκαλείτε για κάτι που δεν ξέρουμε;». Και αναρωτήθηκε πονηρά αν έχει «ειδικές σχέσεις» ο κ. Κόκκαλης, εννοώντας προφανώς τον εφέτη – ανακριτή.

«Τι παιχνίδια είναι αυτά; Κάνετε μυστική διπλωματία;» συνέχισε να προσβάλλει τον εφέτη – ανακριτή, ενώ μετά τη σύντομη διακοπή της συνεδρίασης ανέφερε στο ίδιο μοτίβο: «Δεν ξέρω ποιες ειδικές σχέσεις έχει ένας βουλευτής Λαρίσης, επαναλαμβάνω Λαρίσης…».

«Συνέλθετε…»

«Κύριε Μαρκόπουλε συνέλθετε» απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Κόκκαλης και απευθυνόμενος στον κ. Μαρκόπουλο στον ενικό, συμπλήρωσε: «Προσβάλλεις τον θεσμό της δικαιοσύνης, δεν φταίω αν δεν βλέπετε τα mail σας».

Τότε, ο πρόεδρος βρέθηκε σε νέα έξαρση, κατηγορώντας τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «καταστρατήγηση της Επιτροπής». «Είστε βαρύτατα εκτεθειμένος, προσβάλλετε τη διαδικασία» είπε και κατηγόρησε τον κ. Κόκκαλη για «μυστικές ενέργειες», οι οποίες προφανώς αφορούν την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

«Ο Χριστός και η Παναγία»

Σε εκείνο το σημείο, ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Ιάσωνας Φωτήλλας, το έθεσε πιο ωμά φωνάζοντας: «Το ένα ψέμα πίσω από το άλλο. Τέτοια σχέση έχει ο κ. Κόκκαλης με την Εισαγγελία… Ο Χριστός και η Παναγία».

Παράλληλα, την οριστική τους αποχώρηση από την Εξεταστική Επιτροπή ανακοίνωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες.

Συγκεκριμένα, σε κοινή τους δήλωση τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής από το ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, Α. Πάνας, Γ. Νικητιάδης αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «Ο σεβασμός στη μνήμη των 57 νεκρών από το τραγικό έγκλημα των Τεμπών και τον πόνο των οικογενειών τους, καθώς και η αναζήτηση των αιτίων που προκάλεσαν το δυστύχημα, θα έπρεπε να αποτελούν τον μοναδικό γνώμονα της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Αντιθέτως, η έως τώρα πορεία της επιτροπής με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας βρίσκεται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση».

Σε άλλο σημείο της κοινής τους δήλωσης τονίζουν ότι: «Ο εισηγητής της πλειοψηφίας ανακοίνωσε σήμερα τη λήξη των εργασιών της επιτροπής αρνούμενος για μια ακόμη φορά να συναινέσει στην κλήση στην επιτροπή ουσιωδών μαρτύρων, η κατάθεση των οποίων θα συνέβαλε στην αποκάλυψη της αλήθειας και τους οποίους κατ’ επανάληψη έχουμε προτείνει μαζί και με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης».

Και καταλήγουν: «Είχαμε τονίσει προς κάθε κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή ότι από εμάς δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες πρακτικές.

Αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε αυτήν τη μεθόδευση. Η πλειοψηφία οδηγεί τη λειτουργία της επιτροπής σε αδιέξοδο και εμείς αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε μεθόδους συγκάλυψης της αλήθειας.

Στο όνομα τόσο της μνήμης των θυμάτων όσο και της απόδοσης δικαιοσύνης, η θεσμική μας υπευθυνότητα και πάνω απ’ όλα η συνείδησή μας, επιβάλουν την αποχώρησή μας από την Εξεταστική Επιτροπή καταγγέλλοντας αυτήν την απροκάλυπτη προσπάθεια μεθοδευμένης συγκάλυψης».

πηγές: documentonews.gr και newsit.gr

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή