Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου παθητικού σχολείου στα Τρίκαλα

Το πρώτο εκ βάθρων παθητικό κτήριο στα Τρίκαλα κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων.

Πρόκειται για το διδακτήριο του 20ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, η σύμβαση κατασκευής του οποίου υπογράφτηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022.

Στο Δημαρχείο Τρικκαίων ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου και ο εκπρόσωπος της εταιρείας ««Π. Σγουραλής και Σία Ε.Ε»» υπέγραψαν για το έργο «Κατασκευή 20ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων».

Είναι ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 695.000€ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και συγκεντρώνει πλήθος μοναδικών χαρακτηριστικών

– Είναι το πρώτο εκ θεμελίων παθητικό κτήριο στα Τρίκαλα και μάλιστα το πρώτο σχολείο. Παθητικό είναι το κτήριο που διατηρεί όλον το χρόνο μια άνετη και ευχάριστη θερμοκρασία, με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις και, επομένως, μικρή επιβάρυνση για θέρμανση

– Επιλύει προβλήματα στέγασης των νηπίων στην ευρύτερη περιοχή Μπάρας – Βαρουσίου

– Κατασκευάζεται στον χώρο της πρώην ΤΑΞΥΠ, ως τμήμα των έργων του Δήμου Τρικκαίων για την αναβάθμιση της περιοχής του λόφου προφήτη Ηλία.

Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς δίπλα θα λειτουργήσει το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων, το Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας και η περιοχή θα είναι τμήμα της ανάπλασης – ανάδειξης του λόφου.

Το διδακτήριο είναι δυναμικότητας 50 νηπίων  και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.253,44 τ.μ., με 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.

Αλλά δεν είναι το μόνο σχολείο, για το οποίο ο Δήμος Τρικκαίων έχει μεριμνήσει πριν την ενεργειακή κρίση, για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Με εντάξεις και ολοκληρώσεις έργων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναβαθμίζονται ενεργειακά, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (ολοκληρώθηκε), το 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Τρικάλων (συνεχίζονται οι εργασίες), το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Τρικάλων (δόθηκε η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης), το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαλτινού (δόθηκε η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης), με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 5,2 εκ. ευρώ.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή