Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκινά ο προσεισμικός έλεγχος σχολείων και δομών υγείας στα Τρίκαλα

Συνεργασία Δ. Τρικκαίων, ΤΕΕ ν. Τρικάλων και ΟΑΣΠ ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος μετά από διεκδίκηση της ΚΕΔΕ

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει ο έλεγχος σχολικών κτηρίων αλλά και δομών υγείας της περιοχής των Τρικάλων όσον αφορά την αντισεισμική κατάστασή τους. Η ΚΕΔΕ, όπως και το ΤΕΕ, διεκδίκησε την έναρξη του εν λόγω προγράμματος μέσα από την κατάθεση αντίστοιχης τροπολογίας του Υπουργείου Ενέργειας, που προβλέπει τον καθολικό πρωτοβάθμιο έλεγχο στα σχολεία (18.000 συνολικά) καθώς και των δομών υγείας (2000 σε όλη τη χώρα).

Το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Τrikalanews.gr ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, θα ανοίξει μια πλατφόρμα στο ΤΕΕ όπου θα δηλώσουν συμμετοχή οι μηχανικοί που θα αναλάβουν τις διαδικασίες του ελέγχου σε όλα τα σχολικά κτήρια της περιοχής και στις υγειονομικές δομές. Το θέμα του προσεισμικού ελέγχου θυμίζουμε ότι είχε συζητηθεί εκτενώς και στο δημοτικό συμβούλιο, όπου και εκεί επισημάνθηκε η αναγκαιότητα του μέτρου ειδικά στην περίπτωση των σχολείων της περιοχής, όπου η παλαιότητα αρκετών είναι λογικό να προβληματίζει.

Όπως έχει αναφέρει ο Δημήτρης Παπαστεργίου, «το τραγικό συμβάν με τον σεισμό της Τουρκίας, κατέδειξε την αναγκαιότητα του ελέγχου στα δικά μας κτίρια. Κάποια δήμοι, έχουν προβεί ήδη σε ελέγχους και πολύ σωστά έπραξαν. Άποψή μας είναι πως αυτό πρέπει να αποτελέσει ζήτημα οριζόντιας πολιτικής. Ως ΚΕΔΕ επιμείναμε πολύ σε αυτό, διότι θεωρήσαμε πως αποτελεί πρώτης προτεραιότητας ζήτημα, το ζήτημα της ασφάλειας των κτιρίων μας».

Μέχρι στιγμής δεν προβλέπεται κάποια περαιτέρω διερεύνηση της αντισεισμικότητας των υπολοίπων δημόσιων κτηρίων, ωστόσο δεν αποκλείεται η επέκταση του μέτρου. Σε αυτή τη φάση, να σημειωθεί ότι θα ξεκινήσει ο πρωτοβάθμιας έλεγχος των προαναφερόμενων κτηρίων. Μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε σύντομο διάστημα. Σε περιπτώσεις που διαπιστωθούν προβλήματα αντισεισμικότητας, θα ακολουθήσει και δευτεροβάθμιος έλεγχος ώστε να καθοριστεί και ο τρόπος αντιμετώπισής του.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή