Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκινά σήμερα στη Σύρο το 5ο διεθνές φεστιβάλ εκκλησιαστικού οργάνου, ΑΝΩ

Το Φεστιβάλ ΑΝΩ θα προσφέρει μέχρι τις 21 του μήνα τέσσερις ξεχωριστές συναυλίες. Το φεστιβάλ διοργανώνουν και φέτος η Καθολική Επισκοπή Σύρου και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης.

Οι τέσσερις συναυλίες  της φετινής διοργάνωσης, λόγω του πρωτοκόλλου περιορισμών, θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία κοινού εντός του ναού, αλλά με απευθείας διαδικτυακή μετάδοση (live streaming) μέσα από τις σελίδες του Φεστιβάλ σε  YouTube και Facebook (ΑΝΩ / anofestival.gr)

Ωστόσο, η πρώτη και η τελευταία συναυλία του Φεστιβάλ θα προβληθούν ζωντανά σε ανοιχτούς χώρους του νησιού με δυνατότητα πρόσβασης όλων των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Τηρώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα πρόληψης ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, θα φιλοξενηθεί έκθεση της Πολωνικής Πρεσβείας που θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο για το πρώτο σύγχρονο γραπτό σύνταγμα της Ευρώπης, το οποίο εφαρμόστηκε στην Πολωνία το 1791 και ήταν το δεύτερο στον κόσμο μετά το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή