Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκινάει η δίκη για το τετραπλό φονικό στην Ανδραβίδα

Εκτέλεσε τους γονείς και έπνιξε τα παιδιά

Η ώρα της κρίσης έφτασε για τον καθ’ ομολογίαν δράστη της τετραπλής δολοφονίας που σημειώθηκε στην Ανδραβίδα στις 2 Μαρτίου 2022, καθώς την Παρασκευή 9 Ιουνίου ξεκινά η δίκη για τον 61χρονο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών διατάσσει την παραπομπή του 61χρονου σε δίκη ενώπιον του ΜΟΔ με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, αποδεχόμενο την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε ο κατηγορούμενος να δικαστεί για την αποτρόπαια εγκληματική πράξη σε βάρος του 32χρονου Αρμάντο Κλότσι και της 37χρονης συζύγου του Μαρίας, καθώς και των δύο ανήλικων παιδιών τους, ηλικίας μόλις 1,5 και 2,5 ετών.

Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή

Όπως έδειξε το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από την προϊστάμενη της υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα ο 61χρονος πυροβόλησε τους γονείς και προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στα δύο παιδιά, ξεκληρίζοντας μια ολόκληρη οικογένεια. Η μητέρα δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και ο πατέρας δύο, που προήλθαν από πιστόλι Zastava των 9mm, το οποίο ο κατηγορούμενος έκρυψε στην συνέχεια σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στην Πάτρα.

Οι έρευνες των αστυνομικών που εξιχνίασαν την υπόθεση επικεντρώθηκαν από την αρχή στον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, οι κινήσεις του οποίου είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Αμέσως μετά την πράξη του διέφυγε πεζός, προς την οικία του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, από τον τόπο του εγκλήματος, όπου επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του και τράπηκε σε φυγή. Ωστόσο, πριν φύγει από το σπίτι του ζευγαριού, προσπάθησε να εξαφανίσει τις σορούς των δύο ενήλικων θυμάτων και τις τοποθέτησε σε τρέιλερ ιδιοκτησίας του, που ήταν σταθμευμένο σε αποθήκη του, που εφάπτεται στην οικία, που ενοικίαζαν οι παθόντες.

Επιπλέον είχε εναποθέσει δίπλα από το τρέιλερ, επάνω σε κλινοσκεπάσματα, τη σορό του 2,5 ετών τέκνου των θυμάτων, ενώ η σορός του 1,5 ετών αγοριού, εντοπίστηκε από τον 12χρονο γιό της 37χρονης, στο εσωτερικό της οικίας, την στιγμή που επέστρεφε σε αυτή. Μάλιστα, η επιστροφή του 12χρονου στο σπίτι φαίνεται πως του χάλασε τα σχέδια, διότι τελικά δεν πρόλαβε να εξαφανίσει τις σορούς.

Ο 61χρονος εντοπίστηκε τελικά το βράδυ της 4ης Μαρτίου 2022 να οδηγεί το όχημά του, στο Μιντιλόγλι Πατρών και έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε στην Πάτρα, προσήχθη αρχικά στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών και στη συνέχεια στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, όπου και συνελήφθη.

Υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων ομολόγησε ότι διέπραξε τις ανθρωποκτονίες της 37χρονης και του 32χρονου, κάτι που έπραξε και ενώπιον του Ανακριτή Αμαλιάδας, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την σύλληψη του διέταξε την προσωρινή του κράτηση. Όμως ο 61χρονος δεν ομολόγησε ποτέ ότι σκότωσε τα δύο μωρά, λέγοντας πως δε θυμάται τίποτα.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ το όπλο με το οποίο σκότωσε τα δύο από τα τέσσερα θύματά του ταυτοποιήθηκε μετά από βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση, που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η απολογία στον Ανακριτή

Όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας, ο 61χρονος ισχυρίστηκε ότι ήταν η συμπεριφορά των θυμάτων προς την μητέρα του.

«Πήγα στο σπίτι τους και μαλώσαμε άσχημα, πιαστήκαμε στα χέρια. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιό τους. Εκεί τους πυροβόλησα. Οι άνθρωποι αυτοί έκλειναν τον διακόπτη του νερού και του ρεύματος, και άφηναν την υπερήλικη μητέρα μου στα σκοτάδια και χωρίς νερό. Εκείνη την ημέρα, με πήρε εκείνη τηλέφωνο κλαίγοντας και μου είπε πως για ακόμη μια φορά δεν είχε ρεύμα και νερό. Εγώ τους πήρα τηλέφωνο και προσπάθησα να εξομαλύνω την κατάσταση, όμως ο 32χρονος μου επιτέθηκε φραστικά. Τότε πήγα από το σπίτι για να μιλήσουμε από κοντά. Η λεκτική αντιπαράθεση εξελίχθηκε σε συμπλοκή των τριών μας. Κατά τη διάρκεια της πάλης βρεθήκαμε στο υπνοδωμάτιο, όπου τους πέταξα στο κρεβάτι και τους πυροβόλησα», όπως υποστήριξε κατά την κύρια ανάκριση.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή