Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκίνησαν να φεύγουν για σεζόν Τρικαλινοί που εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού

Με τη γιορτή του Πάσχα προ των πυλών, ξεκίνησαν δειλά δειλά να φεύγουν οι πρώτοι Τρικαλινοί εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού και τουρισμού προς τα νησιά. Φέτος, όπως αναφέρουν, ξεκίνησε νωρίς η σεζόν στα μεγάλα τουριστικά θέρετρα, μιας και το Πάσχα είναι αρκετά νωρίς. Όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια και καφέ ακόμη και στον κλάδο της αγοραπωλησίας ακινήτων, αν και λιγότεροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αρκετοί Τρικαλινοί στρέφονται και φέτος για εργασία. Βέβαια, οι συνθήκες, παρόλο που ο τουρισμός εμφανίζει αλματώδη ανάπτυξη… παραμένουν δύσκολες για τους εργαζόμενους, με τους εργοδότες να εμφανίζονται πολλές φορές ασύδοτοι.

Ωστόσο, ο κλάδος αποτελεί είτε επιλογή είτε αναγκαία λύση για πολλούς εργαζόμενους. Μάλιστα, όπως σημειώνεται, ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων έχει ανεβεί αισθητά στους τουριστικούς προορισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον, αποτελεί τρόπο επιβίωσης για πολλούς συμπολίτες μας και όχι απλά πρόσκαιρης απασχόλησης.

Φυσικά και φέτος, τα νησιά που απορροφούν τους περισσότερους εργαζόμενους από την περιοχή μας είναι η Κέρκυρα, η Κως και η Ρόδος. Αξιοσημείωτο είναι όμως το γεγονός ότι οι ανάγκες σε εργατικό δυναμικό δεν καλύπτονται επαρκώς όχι μόνο στα νησιά αλλά και στην περιοχή του νομού Τρικάλων. Φέτος, εκτιμάται δε ότι θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά για την εξεύρεση εργαζομένων στον τουριστικό τομέα…

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή