Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ξεκίνησαν τα …40άρια

Η Πολιτική Προστασία του Νομού Τρικάλων …επί ποδός.  
 
Με τον υδράργυρο να παίρνει από χθες την ανιούσα, η Πολιτική Προστασία του Νομού Τρικάλων, βρίσκεται επί ποδός για την προστασία του πληθυσμού.

Πέρα των κλασικών οδηγιών για την προστασία των πολιτών από την ζέστη, ξεκίνησε και ο σχεδιασμός για την προστασία του Νομού από τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών στο περιβάλλον.

Όσον αφορά τους πολίτες, δίνονται οδηγίες προστασίας της ζωής τους με οδηγίες αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι, συστάσεις για την κατανάλωση άφθονων υγρών και ελαφρών γευμάτων αλλά και ενδυμασίας με   ανοιχτόχρωμα ρούχα, συνοδείας καπέλου.

Ταυτόχρονα, επισημαίνεται η αναγκαιότητα αποφυγής πράξεων που μπορούν να οδηγήσουν στην πρόκληση πυρκαγιών.

Τα κλιμάκια και η Διεύθυνση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων, σχεδιάζουν την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών, ενώ οι Δήμοι καλούνται σε ενέργειες που θα βοηθήσουν στο να μην υπάρχουν εστίες σκουπιδιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιές.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται και η καθιερωμένη σύγκλιση των συμμετεχόντων Φορέων του Νομού στην πρόληψη συμβάντων κατά την αντιπυρική περίοδο, ενώ για ακόμη μια χρονιά, υπάρχουν «γκρίνιες» σχετικά με τα ποσά που θα έχουν Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και οι Δήμοι του Νομού στην διάθεσή τους για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες προστασίας του Νομού για την δασοπροστασία.

Οδηγίες έχουν εκδοθεί και για όσους πολίτες βρεθούν στις παραλίες για το τι θα πρέπει να προσέξουν για την ατομική τους προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και από την ηλιακή ακτινοβολία.
 
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή